Ügyfélablak

Közös képviselőknek

A XIII. Kerületi Önkormányzat 855 társasházban vagy lakásszövetkezetben van jelen tulajdonosként. Részt veszünk minden olyan közgyűlésen, ahol az önkormányzati tulajdonrész eléri a legalább 15 %-ot. Olyan társasházak esetében is megjelenünk a közgyűlésen, ahol a tulajdonrész kisebb, de önkormányzati ingatlant érintő probléma áll fenn vagy kiemelt ügy miatt ez indokolt. A közös képviselőknek érdemes figyelniük honlapunkon a pályázatokat, a híreket is.

Pályázatok

Letölthető dokumentumok

Elérhetőségek

Társasházi támogatások

A XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelt célja a kerületi társasházak és szövetkezeti lakóépületek állékonyságának megóvása, értéknövelő beruházások támogatása. A rendszeresen, évről évre meghirdetett pályázaton 1995 óta részesülhetnek támogatásban a társasházak és szövetkezetek.

 

A kamatmentes támogatási rendszer révén sok olyan lakóközösségnek tud segíteni az önkormányzati támogatás, melyek anélkül nem rendelkeznének elegendő forrással a felújításhoz. Az aktuális pályázati feltételeket a Pályázatok menüpontban találja meg.

 

Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat

A Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot évente hirdetjük meg azoknak a lakóközösségeknek, amelyek az ingatlan előtti/melletti területek szépítéséről, ápolásáról szívesen gondoskodnak.

 

A pályázat részleteit ITT ismerheti meg.

 

Pályázati időszakban a kiírást a Pályázatok menüpontban találja meg.

Takarítógépek beszerzésének támogatása

2021-ben első alkalommal hirdette meg a XIII. Kerületi Önkormányzat a takarítógépek beszerzését célzó támogatást a kerületi társasházak, lakásszövetkezetek részére. Az önkormányzati támogatás révén a lakóközösségek az ingatlanjukkal határos járda takarításához kaphattak segítséget eszköz beszerzésére. A pályázat már az első évben rendkívül népszerű volt, ezért 2022-ben újra elérhetővé tette az eszközbeszerzési támogatást az önkormányzat.

A pályázat tudnivalóit ITT ismerheti meg.

Udvarzöldítési pályázat

A társasházi belső udvarok zöldítéséhez nyújt támogatást a XIII. Kerületi Önkormányzat. A kétfordulós pályázat keretében társasházak, lakásszövetkezetek igényelhetik a segítséget a tömbön belüli udvar munkálataihoz.

 

A pályázat részleteit ITT ismerheti meg.

 

Pályázati időszakban a kiírást a Pályázatok menüpontban találja meg.

Tiszta utca, rendes ház pályázat

Az egész éven át tartó odafigyelést, takarítást értékeli a Tiszta utca, rendes ház pályázat keretében a XIII. Kerületi Önkormányzat. Az évről évre meghirdetett pályázaton résztvevők tisztán és rendezetten tartják az ingatlan környezetét, melyért díjazásban részesülnek a társasházak, lakásszövetkezetek.

 

A pályázat részleteit ITT ismerheti meg.

 

Pályázati időszakban a kiírást a Pályázatok menüpontban találja meg.

Társasházi kisokos 2022/1. szám - közgyűlési meghívó

Letöltés

Társasházi kisokos 2022/2. szám - társasházi kamatmentes támogatás

Letöltés

Társasházi kisokos 2022/3. szám - vízóra

Letöltés

Ez is érdekelheti

Közterületek, parkolás

Okos parkolás segíti a parkolóhelyet keresőket

Az eddigi tapasztalatok alapján átlagosan 60 %-kal kevesebb időt töltenek parkolóhely keresésével, akik az okos parkolást használják. Ez megközelítőleg 10 percet jelent parkolásonként. Újlipótvárosban már 850 parkolóhelyen segíti szenzor a szabad parkolóhelyek megtalálását.

2023.01.23.

Ingatlangazdálkodás

Bérbe vehető üzlethelyiségek - 2023. január 13.

Üzlethelyiségeket kínálunk bérbevételre a XIII. kerület több pontján.

2023.01.13.

Ingatlangazdálkodás

Energiatakarékossági tanácsok

Nemcsak az önkormányzati bérlakásban élők számára hasznos tippek.

2023.01.6.

Közterületek, parkolás

Karácsonyfa begyűjtés

Hagyományosan Vízkereszt ünnepe után, környékén bontjuk le a karácsonyfákat, amelyeket az FKF szállít el.

2023.01.5.

További híreink
Online Ügyintézés Dekorácó

Intézze ügyeit online!

Kevés az ideje? Otthonából szeretne ügyet intézni?

Válassza az Ügyfélablakot, ahol sorbanállás nélkül, bármikor tud ügyet intézni! Csak néhány kattintás, és már meg is kezdheti az ügyintézést. Regisztrációt követően ügyeinek állását a későbbiekben is nyomon követheti.

Az elektronikusan intézhető ügyek listáját itt találja.