Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Köztisztasági pályázatok Tiszta utca, rendes ház pályázat

A kerületben található társasházak előtti járda, zöldsáv, útpadka és parkolósáv köztisztaságának javítása érdekében rendszeresen pályázatot ír ki a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A társasházak takarítási kötelezettségeik teljesítését díjazza az önkormányzat.

A pályázaton résztvevő lakóközösségek vállalják a háztömb előtti járda, zöldsáv, útpadka, valamint parkolósáv rendszeres gyom-, hulladék- és síkosságmentesen tartását a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Kötelező feladatok:

  • guruló szemét, ebürülék összegyűjtése,
  • útpadka menti takarítás,
  • járda vizes takarítása legalább havi 1 alkalommal,
  • a járda, a zöldsáv és az útpadka gyommentesen tartása.

 

XIII. kerületi társasházak, lakásfenntartó szövetkezetek jelentkezését várjuk. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, mely nem számolt el korábban elnyert önkormányzati pályázati támogatással.

A gondozásba vett területet tisztaságát előre nem jelzett időpontban ellenőrizzük, értékeljük. A pontozás alapján a pályázat lezárultát követően a közterületek tisztaságáért legtöbbet tevő társasházakat a XIII. Kerületi Önkormányzat díjazásban részesíti.

A konkrét pályázati lehetőségekről a pályázati kiírás rendszerint az év elején jelenik meg, és általában márciusi határidővel lehet pályázni. Az aktuális év feltételeiről érdemes a Pályázatok menüpont alatt tájékozódni. Amennyiben aktuális pályázatunk van a témában, ott megtalálják.

Ügyintézés módjai

Személyes ügyintézés Lefelé nyíl

Lehel Csarnok, Galériaszint
1134 Budapest, Váci út 9-15.

+36 1 478-5050
+36 1 478-5059

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.

Béke utcai ügyfélszolgálat
1131 Budapest, Béke utca 65.

+36 1 450-3123
+36 1 350-3728

Az ügyfélfogadás részletei elérhetők ITT.