Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Könnyítjük a parkolást Újlipótvárosban

A modernizáció és az urbanizáció jelentős kihívása a városi közlekedés hatékony szervezése, melynek a közterületi parkolás forgalomszervezési eszközként fontos eleme. Újlipótváros kiemelten forgalmas terület, ahol a parkolás megszervezése és a parkolóhelyek biztosítása kivételes megoldásokat kíván. Ennek jegyében a lakosok érdekeinek szem előtt tartásával vezettük be és bővítjük a smart parkolást a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában, és ezt a célt szolgálja a kizárólagos lakossági parkolás is. Emellett kínálunk közterületen kívüli parkolási lehetőségeket is az újlipótvárosi lakosoknak.

Smart parkolás

A parkolóhelyek megtalálása a belvárosi, forgalomtól terhelt területeken nem ritkán kihívás az arra járó autósoknak. A XIII. kerület példaértékű fejlesztéssel már évekkel ezelőtt bevezette a smart parkolást Újlipótváros egyik forgalmas részén. A fejlesztés eredményeképp a parkolóhelyet keresők valós időben és azonnal nyomon követhetik, van-e szabad parkolóhely a közelükben. Az applikáción keresztül azonnal látják a parkolóhelyek foglaltságán kívül azt is, ha felszabadul egy-egy várakozóhely.

 

A parkolóhelyek foglaltságát jelző „Parker” applikáció szabadon letölthető. Külön megjelennek a mozgáskorlátozott helyek és a rakodási területek is, lehetőség van mobilparkolás indítására is.

Kizárólagos lakossági parkolás

A kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésének célja, hogy segítse a XIII. kerületi lakosokat abban, hogy lakókörnyezetükben parkolóhelyet találjanak. A kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozása az Újlipótvárosban élők régi kérése volt. A Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen található 6 503 közterületi parkolóhely 30%-a, összesen 1 950 parkolóhely használható az esti és éjszakai órákban kizárólag a lakosok számára, azaz este 18 és reggel 7 óra között csak azok állhatnak meg ezeken a helyeken, akik az adott zónában érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkeznek. A kizárólagos parkolóhelyeket a KRESZ-nek megfelelően Várakozni tilos tábla jelöli kiegészítő táblával.

Közterületen kívüli parkolási lehetőségek Újlipótvárosban

1

“Matricáért garázs” program

 

Újlipótváros parkolási problémáinak enyhítésére hoztuk létre és működtetjük a “Matricáért garázst!” programot. Az újlipótvárosi lakosok számára a parkolási matrica leadása ellenében díjmentes parkolási lehetőséget biztosítunk a Westend Bevásárlóközpont és a Lehel Csarnok parkolójában. A programhoz csatlakozókkal  1 éves időtartamra kötünk szerződést, mely meghosszabbítható.

 

Érdeklődni írásban a gépkocsi üzembentartójának nevének és a gépkocsi rendszámának megadásával az alábbi  e-mail-címen lehet:

matricaertgarazs@kozszolgaltato.bp13.hu

 

Korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, a programba jelentkezési sorrendben lehet bekerülni a szabad férőhelyek figyelembe vételével. A jelentkezőknek újlipótvárosi lakosoknak kell lenniük saját üzembentartású gépjárművel, amelyek éves várakozási hozzájárulását (parkolási matrica) – a bérlet átadásával egyidejűleg – visszavonjuk.

2

Zárt parkolóhelyek a Kresz Géza utcában

 

A Kresz Géza utca 49. szám alatt (a Generali Biztosító mögötti zárt parkolóban) biztosítunk kedvezményes díjú, közterületen kívüli parkolást. Az eredetileg 2023. január 31-ig  elérhető szolgáltatást minden munkanapokon 18:00-tól másnap reggel 08:00-ig, valamint pihenőnapokon, munkaszüneti napokon és ünnepnapokon 00:00 órától 24:00 óráig vehetik igénybe a szerződött kerületi lakosok.

 

Feltétel, hogy a gépjármű érvényes 1. zónás lakossági várakozási hozzájárulással rendelkezzen.

 

A bérleti díj bruttó 10.000.- Ft/parkolóhely/hó.

 

A parkolóhelyek darabszáma korlátozott, a fenti feltételek megléte és a szerződési feltételek elfogadása esetén a jelentkezések sorrendjében kötünk parkolóhelyhasználati megállapodást a kerületi lakosokkal.

 

További információt az alábbi e-mail-címen kérhet:

parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu

 

Ez is érdekelheti

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Újabb két gyalogátkelő készült el a kerületben

A most átadott két helyszínnel együtt már hét kereszteződésben létesítettünk gyalogátkelőhelyet a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában 2023-ban.

2023.09.25.

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Még ősszel kezdődik a Kárpát utcai déli kertek felújítása

A Pozsonyi út-Ipoly utca-Gogol utca-Kárpát utca által határolt zöldterület 1200 négyzetméteren újul meg idén ősszel.

2023.09.13.

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Díjazták a Thurzó parkot

Az ökopark jelleggel kialakított pihenőpark az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj második helyét érdemelte ki. Az értékelésnél fontos szempont volt, hogy egy városi zöldterület milyen hozzáadott értéket képvisel.

2023.09.7.

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Két új helyszínre telepítettünk kerékpárpumpát a kerületben

Ezúttal a Moszkva sétány és a Béke utca mellé került két pumpa, ezzel a kiemelten forgalmas helyszíneken pumpálási lehetőséggel segítjük az erre kerékpározókat.

2023.09.1.

További híreink