Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Könnyítjük a parkolást Újlipótvárosban

A modernizáció és az urbanizáció jelentős kihívása a városi közlekedés hatékony szervezése, melynek a közterületi parkolás forgalomszervezési eszközként fontos eleme. Újlipótváros kiemelten forgalmas terület, ahol a parkolás megszervezése és a parkolóhelyek biztosítása kivételes megoldásokat kíván. Ennek jegyében a lakosok érdekeinek szem előtt tartásával vezettük be és bővítjük a smart parkolást a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában, és ezt a célt szolgálja a kizárólagos lakossági parkolás is. Emellett kínálunk közterületen kívüli parkolási lehetőségeket is az újlipótvárosi lakosoknak.

Smart parkolás

A parkolóhelyek megtalálása a belvárosi, forgalomtól terhelt területeken nem ritkán kihívás az arra járó autósoknak. A XIII. kerület példaértékű fejlesztéssel már évekkel ezelőtt bevezette a smart parkolást Újlipótváros egyik forgalmas részén. A fejlesztés eredményeképp a parkolóhelyet keresők valós időben és azonnal nyomon követhetik, van-e szabad parkolóhely a közelükben. Az applikáción keresztül azonnal látják a parkolóhelyek foglaltságán kívül azt is, ha felszabadul egy-egy várakozóhely.

 

A parkolóhelyek foglaltságát jelző „Parker” applikáció szabadon letölthető. Külön megjelennek a mozgáskorlátozott helyek és a rakodási területek is, lehetőség van mobilparkolás indítására is.

Kizárólagos lakossági parkolás

A kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésének célja, hogy segítse a XIII. kerületi lakosokat abban, hogy lakókörnyezetükben parkolóhelyet találjanak. A kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozása az Újlipótvárosban élők régi kérése volt. A Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen található 6 503 közterületi parkolóhely 30%-a, összesen 1 950 parkolóhely használható az esti és éjszakai órákban kizárólag a lakosok számára, azaz este 18 és reggel 7 óra között csak azok állhatnak meg ezeken a helyeken, akik az adott zónában érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkeznek. A kizárólagos parkolóhelyeket a KRESZ-nek megfelelően Várakozni tilos tábla jelöli kiegészítő táblával.

Közterületen kívüli parkolási lehetőségek Újlipótvárosban

1

“Matricáért garázs” program

 

Újlipótváros parkolási problémáinak enyhítésére hoztuk létre és működtetjük a “Matricáért garázst!” programot. Az újlipótvárosi lakosok számára a parkolási matrica leadása ellenében díjmentes parkolási lehetőséget biztosítunk a Westend Bevásárlóközpont és a Lehel Csarnok parkolójában. A programhoz csatlakozókkal  1 éves időtartamra kötünk szerződést, mely meghosszabbítható.

 

Érdeklődni írásban a gépkocsi üzembentartójának nevének és a gépkocsi rendszámának megadásával az alábbi  e-mail-címen lehet:

matricaertgarazs@kozszolgaltato.bp13.hu

 

Korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, a programba jelentkezési sorrendben lehet bekerülni a szabad férőhelyek figyelembe vételével. A jelentkezőknek újlipótvárosi lakosoknak kell lenniük saját üzembentartású gépjárművel, amelyek éves várakozási hozzájárulását (parkolási matrica) – a bérlet átadásával egyidejűleg – visszavonjuk.

2

Zárt parkolóhelyek a Kresz Géza utcában

 

A Kresz Géza utca 49. szám alatt (a Generali Biztosító mögötti zárt parkolóban) biztosítunk kedvezményes díjú, közterületen kívüli parkolást. Az eredetileg 2023. január 31-ig  elérhető szolgáltatást minden munkanapokon 18:00-tól másnap reggel 08:00-ig, valamint pihenőnapokon, munkaszüneti napokon és ünnepnapokon 00:00 órától 24:00 óráig vehetik igénybe a szerződött kerületi lakosok.

 

Feltétel, hogy a gépjármű érvényes 1. zónás lakossági várakozási hozzájárulással rendelkezzen.

 

A bérleti díj bruttó 10.000.- Ft/parkolóhely/hó.

 

A parkolóhelyek darabszáma korlátozott, a fenti feltételek megléte és a szerződési feltételek elfogadása esetén a jelentkezések sorrendjében kötünk parkolóhelyhasználati megállapodást a kerületi lakosokkal.

 

További információt az alábbi e-mail-címen kérhet:

parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu

 

Ez is érdekelheti

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Thurzó park: új közparkkal bővült a XIII. kerület

Ökopark jelleggel kialakított új pihenőparkkal gyarapodott a kerület, mely 6 bejáraton keresztül érhető el, 8:00 és 22:00 óra között látogatható.

2023.05.23.

Közterületek, parkolás

Kiemelt átvezetést létesítünk a Gergely Győző utcában

A válaszadók többsége a kiemelésre szavazott, így az Önök véleményét figyelembe véve ezt a verziót fogjuk kialakítani.

2023.05.22.

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

A környezettudatosság a fókuszban - szavazzon Ön is!

A zöld szemlélet a zöld beruházásaink mellett az üzemeltetésben, pályázatainkban is megjelenik.

2023.05.19.

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Halad a Röppentyű utca felújítása - képes beszámoló

Június közepéig készül el a Röppentyű utca felújítása. Képeinken nyomon követhetik a kivitelezést.

2023.05.16.

További híreink