Ügyfélablak

Parkok, játszóterek

A XIII. kerület közigazgatási területén összesen 1.400.000 négyzetméter zöldterületet üzemeltetünk, Újlipótváros, Lőportárdülő, Vizafogó, Göncz Árpád városközpont, és Angyalföld területén számos park, sétány, virágágyás fogadja a lakosokat. Több mint 30.000 fasori és parki fát gondozunk, 59 közterületi játszóteret, 23 közterületi fitneszteret, 18 labdapályát használhatnak kicsik és nagyok szerte a kerületben. A kutyások mindennapjait 22 kutyafuttató és 15 kutyaillemhely üzemeltetésével segítjük. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában évről évre újulnak meg parkok és játszóterek, kerülnek ki új játszóeszközök, bővül a kerületi faállomány. Az év bármely szakában, a hét minden napján szerte a kerületben találnak modern, minden igényt kielégítő parkokat a kerületi lakosok és az ide látogatók.

AngyalZÖLD 3.0

Gondos Gazdi Program

Elérhetőségek

Parkok

Meglévő parkjainkban és új fejlesztéseink során is elsődleges  célunk, hogy modern városi környezetben, ezzel együtt természetközeli, zöld  és gondozott területeken tölthessék szabadidejüket az itt élők. Önkormányzati beruházásaink során és az üzemeltetéskor is elsődleges szempont az élhetőség, a fenntarthatóság, amelyet az utóbbi években a klímavédelem szempontjával is kiegészült. Ennek szellemében nemcsak a zárt vagy jól elhatárolt parkok biztosítanak környezeti értéket a kerületben, hanem a lakótelepi zöldterületek, a házak közötti, melletti füvesítések, zöldítések, növénykazetták is a lakosok mindennapi környezetét szépítik.

 

A parkok térképes keresője ITT elérhető. A fejlesztésekről részletesen az AngyalZÖLD 3.0 oldalunkon tájékozódhat.

Játszóterek

Összesen 59 közterületi játszóteret üzemeltetünk a kerület legkülönbözőbb pontjain, ahol a gyerekek változatos játékokon próbálhatják ki képességeiket. Valamennyi korosztály számára találhatók játszóeszközök játszótereinken, a kicsiktől a nagyobbakig minden gyermek örömét keresve alakítottuk ki a játszótereket a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában.

A gyermekek biztonságát szem előtt tartva az előírások szerinti időszakonként átfogó ellenőrzést tartunk és ezen felül is rendszeresen ellenőrizzük a játszóterek állapotát, a játszótéri eszközök karbantartása folyamatos az év során.

 

A játszóterek térképes keresője ITT elérhető. A fejlesztésekről részletesen az AngyalZÖLD 3.0 oldalunkon tájékozódhat.

Fitneszparkok

A mindennapos mozgás egyre elterjedtebb közterületi színhelyei a fitneszparkok, ahol változatos testedző eszközökön, a szabad levegőn, egyedül vagy a környéken élők társaságában tehet mindenki egészsége megőrzéséért.

A XIII. kerületben 24 fitnesztéren összesen 211 fitneszeszköz található. A sporteszközök karbantartása folyamatos.

 

A fitneszparkok térképes keresője ITT elérhető. A fejlesztésekről részletesen az AngyalZÖLD 3.0 oldalunkon tájékozódhat.

Labdapályák

Fiatalok és idősek rendszeresen sportolhatnak a kerületi labdapályákon is. A csapatsportok kedvelőit korszerű gumiburkolattal és kerítéssel ellátott labdapályák várják a kerület számos pontján az Árpád hídfő lakóteleptől a Jász utcáig, a Vizafogó lakóteleptől a Kassák Lajos lakótelepig. Összesen 18 helyszínen akár minden héten űzhetik kedvenc hobbijukat a kerületiek.

 

A labdapályák térképes keresője ITT elérhető. A fejlesztésekről részletesen az AngyalZÖLD 3.0 oldalunkon tájékozódhat.

Ping-pong, csocsó a közösségi területeken

Sokak örömére egyre több helyszínen található ping-pong asztal a kerületben. Játszhatnak lakosaink asztaliteniszt egyebek között a Bessenyei parkban, az Országbíró sportudvarban vagy a Futár parkban. Utóbbi helyszínen a csocsózni is lehet, ahogy erre lehetőség van több más helyszín mellett a 2021-ben elkészült Vizafogó parkban is.

 

Szökőkutak, csobogók, párakapuk

A víz látványával, emellett klimatikus hatásuk miatt is nagyban hozzájárulnak a szökőkutak a kerületben élők közérzetének javulásához.  A szökőkutak és csobogók szépítik környezetüket, nyári melegben ezeken kívül a párakapuk is hűsítenek. Új színfolt a XIII. kerületben a nagyszabású önkormányzati beruházással megvalósított Vizafogó park, melynek központi eleme a mesterségesen kialakított, mégis természetközeli élményt nyújtó tó.

 

A fejlesztésekről részletesen az AngyalZÖLD 3.0 oldalunkon tájékozódhat.

AngyalZÖLD 3.0 Stratégia

Letöltés

Ez is érdekelheti

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Ilyen volt - ilyen lett a Váci út és a Dagály utca kereszteződése

A járdafelújítás zöldítéssel, növényültetéssel együtt valósulhatott meg komplex fejlesztés keretében.

2024.05.15.

Közterületek, parkolás

Ökologikus szemlélettel újul meg a Ditrói Mór utca - várjuk a véleményüket

Június 15-ig küldhetik el észrevételeiket a Ditrói Mór utcában tervezett fejlesztés koncepcióterveire.

2024.05.10.

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Megújult a Dráva park

A Dráva park 4125 négyzetméteren újult meg, bővült a játszótér, új fitnesztér létesült csocsóasztallal és ping-pong asztallal.

2024.05.6.

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Ilyen volt - ilyen lett a járdafelújítás a Gidófalvy utcában

Korszerű, térkőburkolatú járda készült el 220 méter hosszú szakaszon.

2024.05.2.

További híreink