Ügyfélablak

Kultúra és sport

Teret adunk a kultúrának!

Nyolc kulturális színtéren és a kerület több szabadtéri helyszínén kívánunk értékeket közvetíteni az év minden napján. Célunk, hogy színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő programokat, rendezvényeket kínáljunk. Programkínálatunkban kiállítások, koncertek, színházi előadások, játszóház, gyermek- és családi programok, tanfolyamok, bálok, ünnepi és művészeti események, nyugdíjas programok egyaránt megtalálhatók, emellett őrizzük helyi hagyományainkat.

Van mozgásterünk!

Két fő helyszínen, az Angyalföldi Sportközpontban és az Újpalotai úti Sporttelepen sportolási lehetőségek széles tárházával várjuk lakosainkat. A csapatsportoktól a páros sportolási lehetőségeken keresztül az egyéni sportágakig színes palettáról válogathatnak a kerületi sportkedvelők. Várjuk szeretettel sportolni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt hétköznap és hétvégén is.

Színterek, helyszínek

Táborok

Elérhetőségek

Kulturális rendezvények, programok

Alkalmi és rendszeres programok sorát kínáljuk az év 365 napján.

A Péntek13 programsorozat keretében klasszikus és modern szórakoztató színházi előadásokat és koncerteket, táncos programokat szervezünk kerületi és országos hírű előadók meghívásával. Az egészséges életmódot és a környezet fenntarthatóságát hangsúlyozva szervezzük a XIII. Kerületi Családi Sport-és Életmódnapot és a Mozgásban a kultúra! programokat. A Lakóközösségi Napok alkalmával évente több időpontban és helyszínen biztosítunk kötetlen szórakozási és találkozási lehetőséget a kerületi lakosoknak. Szeretettel várjuk Önöket az Angyalfolki Utcabálon, a Pozsonyi Pikniken, a Szent Mihály Napi búcsún. Kiállítótereinkben kerületi képző, ipar-és fotóművészeink kiállításait tekinthetik meg.

Játszóházak

A PannKában és a PannKa Partban babaszínházi előadásokat, családi kézműves és táncos programokat, beszélgetéseket, foglalkozásokat szervezünk. A Pannka játszóház tini sarokkal, sószobával és fejlesztőszobával várja a kerületi, elsősorban az újlipótvárosi családokat, napközbeni fejlesztő programokat biztosít. A Pannka Part 2022 nyara óta fogadja a 0-3 éves és a 3-6 éves gyerekeket egyedi kialakítású térrel, egyedi tervezésű gőzhajóval. A Tücsöktanya Családi Játszóházunk a 0-5 éves korú gyermekek számára kínál programlehetőségeket. A játszóház természetes anyagból készült bútorokkal, készségfejlesztő játékok sorával kellemes időtöltést biztosít.

Táborok

Nyaranta várjuk a gyermekeket táborainkban tartalmas időtöltésre, szórakozásra. A Margitszigeten nyár elejétől nyár végéig minden héten tematikus programokkal örvendeztetjük meg az iskolásokat a Vakáció-sziget keretében. A népszigeti táborunkban a Vakáció-akció mini és maxi program keretében tölthetik közösen kortársaikkal a nyári szünet napjait kisebbek és nagyobbak. A velencei táborban jellemzően intézményi szervezésben táborozhatnak a szünidőben a kerületi iskolások. A Vakáció-szigetre a tavaszi időszaktól kezdődően online jelentkezhetnek a sport13 weboldalon. A Vakáció-akció mini és maxi programunkra a jelentkezési felületet a kult13 honlapon találja meg.

Táborainkról részletesebben ITT olvashat.

Sportesemények, sporthelyszínek

Egyaránt várjuk sportolni a rendszeresen sportoló és az egyedi mozgási lehetőséget kereső kerületi lakosokat különböző helyszíneinken. Az Angyalföldi Sportközpontban a csapatsportok mellett tenisz, squash, ping-pong és a szomszédos hotelépületben található rekreációs tér ad lehetőséget a mozgásra. Ezen kívül csoportos fitnesszt, óvodás- és nyugdíjas tornát, gyermek- és családi programokat kínálunk. Az Újpalotai úti Sporttelep két műfüves futballpályával rendelkezik, itt zajlik a Műfüves Angyalföldi Labdarúgó Bajnokság. Megtalálnak itt ezen túlmenően bowling pályát, csocsót, az emeleti részen egy tánc- és tornatermet is. Bővebb információ a sport színterekről és programokról ITT érhető el.

Terembérlés

Béreljen termet nálunk! Kulturális színtereink, sportközpontjaink terembérlést kínálnak eseti és rendszeres jelleggel. Tanfolyam, esküvő, egyéb családi események mellett sportfoglalkozások, bálok, céges rendezvények részére is rendelkezünk alkalmas helyszínnel. A részletekről a Skult13 Divízió ad részletes tájékoztatást a kulturális színterekre vonatkozóan ITT, a sport helyszínek kapcsán ITT.

Ez is érdekelheti

Kultúra

Idén is programok sora várja Önöket a kerület születésnapján

Születésnapi koncert, XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja, születésnapi időutazás gyerekprogramokkal és egy sor más rendezvény várja a kerületieket június első hétvégéjén.

2024.05.17.

Kultúra

Heti kulturális ajánló: második alkalommal Ruttkai KultúrPark

Május 25-én délután a The Beatles dalaiból hallhatnak akusztikus koncertet az érdeklődők.

2024.05.16.

Kultúra

Heti kulturális ajánló: Vasárnap PannKánál zeneszóval

Május 19-én elsősorban a 2-6 éves korosztályt látjuk szívesen a PannKa Közösségi Térben.

2024.05.9.

Kultúra

Tartalmas programokat kínál a Vakáció-sziget - képes beszámoló

Mindkét tematika résztvevőit változatos foglalkozások, programok, játszóházi hangulat, laser force, medencézés és a Margitsziget felfedezése várja a Margitszigeten, akár a kreatív, akár az örökmozgó témakörben jelentkeznek.

2024.05.8.

További híreink
Online Ügyintézés Dekorácó

Intézze ügyeit online!

Kevés az ideje? Otthonából szeretne ügyet intézni?

Válassza az Ügyfélablakot, ahol sorbanállás nélkül, bármikor tud ügyet intézni! Csak néhány kattintás, és már meg is kezdheti az ügyintézést. Regisztrációt követően ügyeinek állását a későbbiekben is nyomon követheti.

Az elektronikusan intézhető ügyek listáját itt találja.