Ügyfélablak

Halad a Tátra utca felújítása – képes beszámoló

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik a Tátra utca felújítását, melynek keretében 100 méter hosszan zajlik a kivitelezés az utca északi szakaszán.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően a Csanády utca és a Victor Hugo utca közötti szakaszon újul meg a Tátra utca. A felújítást képes beszámolóval mutatjuk be.

Hétről hétre készítettünk képeket a felújításról, így láthatják, hogyan újul meg a Tátra utca legészakibb része.

Így nézett ki az utca a felújítás előtt:

A kivitelezést július 10-én kezdtük, a felújítás kiviteli terveit már korábban megismerhették.

A kivitelezést 100 méter hosszan végezzük.

Augusztus második hetében itt tartott a munka.

Az aszfaltszerkezet kialakítása az eredeti burkolat magasságában és lejtésében történik, ezzel biztosítva a csapadékvíz elvezetését. Augusztus közepére elkészült a járda és a szegély, az útpályát pedig teljes szélességben lemartuk.

Augusztus utolsó napjaiban került sor az aszfaltozásra.

A beruházás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat. A kivitelezés várhatóan szeptember közepére készül el.

Az idei évben több útszakasz és járda újult meg az Újlipótvárosban. A Katona József utca komplex felújításának már a harmadik üteme készült el 2023-ban. A Tutaj utcában a Pannónia Általános Iskola előtti szakaszon jelenleg is zajlik a kivitelezés, melynek részleteit a kivitelezés kezdetekor cikkünkben foglaltuk össze.

Az útfelújítások mellett sor került parkolóépítésekre is a XIII. kerületben, a Petneházy utcai és a Tatai utcai parkolófelújítás során 192 parkolóhely újulhatott meg.

A XIII. Kerületi Önkormányzat közterületi beruházásainak stratégiai összefoglalását az AngyalZÖLD 3.0 stratégiából ismerhetik meg.