Ügyfélablak

Újabb szakaszon újult meg a Katona József utca

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Elkészült a Katona József utca felújításának harmadik üteme, melynek keretében a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca között újult meg az utca. A beruházás során ezúttal is komplex felújítást valósított meg a XIII. Kerületi Önkormányzat, zöldítéssel, fásítással együtt.

Az idei évi kivitelezést május 11-én kezdtük el, melynek során 95 méteres útszakaszon végeztük el a munkálatokat. Ennek keretében felújítottuk a teljes aszfaltburkolatot, a határoló szegélysort és a kapubeállókat, hasonlóan ahhoz, ahogy a korábbi években a Katona József utca előző szakaszain is történt.

A csapadékvíz akadálytalan elvezetése érdekében a csapadékvíz-elvezetést is kialakítottuk.

Az utca északi és a déli oldalán egyaránt felújítottuk a járda burkolatát is.

A Katona József utca felújításának idei ütemében is fontos cél volt, hogy a járdán megszüntessük a parkolást, ezzel biztonságosabbá téve a gyalogosközlekedést. Ennek érdekében felszabadítottuk a járdákat a parkoló gépjárművektől, a parkolókat az útpályán helyeztük el. Az északi oldalon párhuzamos, a déli oldalon ferde parkolást alakítottunk ki. Ezzel igazodtunk a korábban már felújított szakaszokon kialakított parkolási rendhez.

 

Zöldítés is a projekt része

 

A Katona József utca humanizálása keretében új zöldterületeket hoztunk létre. A Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca közötti szakaszon hat zöldkazettát alakítunk ki, közülük négyet az északi, kettőt pedig a déli oldalon.

Ezen kívül elültettünk 4 fát is, melyek az északi oldalon szépítik a Katona József utca megújult szakaszát.

A Katona József utca megújításának vezérelve – ahogy valamennyi kerületi fejlesztésünké – a kerület élhetőbbé tétele.  Önkormányzatunk hosszú évek óta folyamatosan és következetesen képviseli azt a szemléletet, hogy a gyalogosközlekedés prioritást élvez a többi közlekedési formával szemben.

A fejlesztés igazodik az  önkormányzat alapvető stratégiájához, az Újlipótvárosi Mobilitási Tervhez. Az ebben megfogalmazott stratégiai irányvonalat szem előtt tartva a közlekedésbiztonságot és az itt élők érdekeit szem előtt tartva valósítjuk meg beruházásunkat, amelynek eredményeképpen a Katona József utca komplexen megújul.

Biztonságos gyalogos közlekedési folyosó a teljes szakaszon

 

A júliusban elkészült beruházással immár a Pozsonyi út és a Visegrádi utca közötti szakaszon teljes egészében megújult a Katona József utca. A Katona József utca teljes szakaszán kényelmes és biztonságos gyalogos közlekedési folyosó alakult ki, mivel most már végig lekerültek a parkoló autók a járdáról.

A Katona József utca komplex felújításának ütemeiről korábbi cikkünkben olvashat részleteket.

A kivitelezés különböző fázisait, a beruházás munkafolyamatát képes beszámolónkból ismerheti meg.

A környéken nem ez az egyetlen utcaszakasz, amely az idei évben megújul. Önkormányzatunk folyamatosan fejleszti a kerületi úthálózatot. A Tátra utca felújítása júliusban kezdődött és várhatóan szeptemberre készül el.