Ügyfélablak

Folytatjuk a Katona József utca humanizálását

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Május 10-én megkezdjük a Katona József utca Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca közötti szakaszának felújítási munkálatait. Ezzel a Katona József utca felújításának immár harmadik üteme valósul meg. A munkálatok várhatóan augusztus közepéig tartanak.

Tervezetten és ütemezetten valósítjuk meg a Katona József utca humanizálással egybekötött felújítását a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában. A fejlesztés igazodik az  önkormányzat alapvető stratégiájához, az Újlipótvárosi Mobilitási Tervhez. Az ebben megfogalmazott stratégiai irányvonalakhoz igazodva a közlekedésbiztonságot és az itt élők érdekeit szem előtt tartva valósítjuk meg beruházásunkat, amelynek eredményeképpen a Katona József utca komplexen megújul.

I. ütem:

Az első ütemben, 2021-ben a Pozsonyi út és a Tátra utca közötti szakasz készült el, amely során az út és a járdaszakaszok felújítása mellett 9 fát és 480 cserjét ültettünk el a szakaszon.

Az elkészült szakaszról alább mutatunk képeket.

II. ütem:

2022-ben a Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszának felújításával folytattuk a Katona József utca komplex felújítását, melynek során az út- és járdafelújítás részeként átépítettük a jelzőlámpákat is a Pannónia utcai kereszteződésben, 3 új forgalomlassító küszöböt építettünk ki, 5 fát ültettünk, valamint 17 zöldterületi sziget kialakítását végeztük el.

Az elkészült szakaszról alább mutatunk képeket.

III. ütem:

Az idei évben kerül sor a harmadik, egyben befejező szakasz felújításához. A felújítás kiviteli terveit már korábban megismerhették.

A tervek közvetlenül innen is letölthetők.

A felújítás tervezésekor fő szempont volt a gyalogosközlekedés kényelmessé és biztonságosabbá tétele, továbbá a környezeti adottságok figyelembe vételével minél több zöldfelület kialakítása és minél több fa ültetése.

A Katona József utca Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca közötti szakaszának felújítási munkálatait 2023. május 10-én megkezdjük.

A munkálatok során felújítjuk a teljes aszfalt burkolatot, mindkét oldal járdaburkolatát, a határoló szegélysort, a kapubeállókat és a zöld területeket is. Az utcába való behajtást a kivitelezés ideje alatt lezárjuk, de a munkálatok során ügyelni fogunk arra, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk a helyi lakosok ki- és behajtását.

A munkálatokat hétköznapokon reggel 7:00 és este 17:00 óra között végezzük, amely során a szükséges környezetvédelmi intézkedéseket betartjuk. A munkafolyamatok során törekszünk arra, hogy a lakosságot a lehető legkevésbé zavaróan végezzük a felújítást.

A kivitelezés várhatóan augusztus 10-ig befejeződik.

A Katona József utca megújításának vezérelve - ahogy valamennyi kerületi fejlesztésünké - a kerület élhetőbbé tétele. A korábbi kétoldali járdát mindkét oldalon jelentősen elfoglaló ferde parkolás átalakítását, a járda felületek felszabadítása mellett pedig a zöld felületek növelését és fák ültetését valósítjuk meg.

Önkormányzatunk hosszú évek óta folyamatosan és következetesen képviseli azt a szemléletet, hogy a gyalogosközlekedés prioritást élvez a többi közlekedési formával szemben. Ez az alapvetés az Újlipótvárosi Mobilitási Tervben is megjelenik. Célunk volt, hogy kerekesszékkel és babakocsival egymással szemben is akadálytalanul lehessen közlekedni, ezért minden szakaszon 2,5-3 méterre megszélesített járdákat építünk ki a Katona József utca érintett részén.