Ügyfélablak

Halad a Katona József utca felújítása – képes beszámoló

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik a Katona József utca felújításának idei, immár harmadik ütemének komplex felújítását.

A XIII. Kerületi Önkormányzat tervezetten és ütemezetten valósítja meg a Katona József utca komplex felújítását, melynek keretében a 2023. évben a harmadik ütem kivitelezése került sorra. A felújítást képes beszámolóval mutatjuk be.

Hétről hétre készítettünk képeket a felújításról, így láthatják, hogyan újul meg Újlipótváros egyik fontos kelet-nyugati irányú utcája.

A harmadik ütem keretében a Katona József utca Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca közötti szakaszának útfelújítása valósulhat meg a hozzá tartozó zöldítéssel. A munkát május 11-én kezdtük, a felújítás kiviteli terveit már korábban megismerhették. Május közepére itt tartott a beruházás.

A beruházás részeként a korábbi kétoldali járdát mindkét oldalon jelentősen elfoglaló ferde parkolás átalakítását, a járda felületek felszabadítása mellett pedig a zöld felületek növelését és fák ültetését valósítjuk meg. Május végére tovább haladt a kivitelezés.

A munkálatok során felújítjuk a teljes aszfalt burkolatot, mindkét oldal járdaburkolatát, a határoló szegélysort, a kapubeállókat és a zöldterületeket is. Június közepén itt tartott a munka.

Június második felében az aszfaltozásra is sor került.

A beruházás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat. A kivitelezés várhatóan július közepére készül el.

Ezzel párhuzamosan valósítjuk meg a Petneházy utcai és a Tatai utcai parkolófelújítását is, melyeket ebben a cikkünkben mutattunk be Önöknek.

A XIII. Kerületi Önkormányzat közterületi beruházásainak stratégiai összefoglalását az AngyalZÖLD 3.0 stratégiából ismerhetik meg.