Ügyfélablak

AngyalZÖLD 3.0

Az AngyalZÖLD 3.0 – 2020-2024. Stratégia küldetése az emberek életminőségét javító, a közösség igényeihez folyamatosan alkalmazkodó, a klímaváltozás kihívásaira reagáló, okos közterületi és zöldhálózati rendszer kialakítása és működtetése. A létrehozott értékek megőrzésére kiemelt figyelmet fordítunk, az ökologikus zöldfelület-gazdálkodás, az egyetemes tervezés szempontrendszerének alkalmazása elsőrendű szempont a fejlesztések során. Célunk, hogy a használók adottságaitól, korától, nemétől függetlenül a közterületi szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségét biztosítsuk. A stratégia kulcsa a partnerség: a XIII. Kerületi Önkormányzat – ahogy már az AngyalZÖLD+ Stratégia megvalósítása során is – kiemelt figyelmet fordít az itt élők igényére. A beruházások során megkérdezi és lehetőség szerint figyelembe veszi a lakosok véleményét. Javaslataikat a tervezési fázisban örömmel fogadjuk, mert számunkra alapvetés, hogy az önkormányzati beruházás a lakosok bevonásával válhat olyanná, amilyennek az itt élők szeretnék látni.

Fejlesztések 2022

Fejlesztések 2021

Fejlesztések 2020

Közterületi fakataszter

Elérhetőségek

A stratégia küldetése

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 2019-2024 közötti kerületfejlesztési és kerületüzemeltetési programja, a Lendületben 2.0 kiemelt célkitűzésként határozta meg a zöld és tiszta közterületek fenntartását és üzemeltetését, ennek részeként a közterületi igények színvonalas teljesítését, a közterületek szabadidős, rekreációs, valamennyi generációt kiszolgáló funkcióinak megteremtését, a környezeti ártalmak, különösen a levegő szennyezése és a zaj okozta gondok enyhítését, a zöldfelületek nagyságának bővítését és nem utolsó sorban a tisztább közterületek, parkok és játszóterek igényesebb üzemeltetését. Az AngyalZÖLD 3.0 Stratégia ezen célkitűzések szem előtt tartásával készült.

Kiemelt célok az AngyalZÖLD3.0 Stratégiában

– meglévő közterületek színvonalas fenntartás-üzemeltetése,
– meglévő értékek megőrzése,
– klímavédelem, klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás, ökologikus zöldfelületgazdálkodás,
– egyetemes tervezés szempontjainak figyelembevétele,
– közterek akadálymentes használatának biztosítása,
– partnerség, együttműködés,
– okosváros (smart) technológiák alkalmazása,
– a közúthálózati, forgalomtechnikai fejlesztések során a használat biztonságosságának növelése, balesetmegelőzés, a közlekedésbiztonság szempontjaira alapozott fejlesztések.

Példamutató projektek - szemelgetés a 2020-2024. időszakból

– Vizafogó park ökotudatos fejlesztése,
– Katona József utca fejlesztése zöldítéssel, faültetéssel,
– Csanády utcai zöldsétány beruházása,
– Debreceni park megújítása,
– parkolófelújítások több helyszínen parkolófelújítást végeztünk: Madarász Viktor utcai parkoló (a 27-33. számok között, valamint a 27. szám és Gyöngyösi utca között); Népfürdő utcai parkoló két helyszínen (a 15. számnál és a 17 számnál); Faludi utca – Szobor utca közötti parkoló (Váci út 167. mögött); Váci úti parkoló (132 a-b előtt), Petneházy utcai parkoló.

AngyalZÖLD 3.0 2020-2024. Stratégia

Letöltés

Ez is érdekelheti

Közterületek, parkolás

Megkezdjük a 2023. évi parkolási engedélyek kiadását

December 1-jén megkezdjük a parkolási matricák kiadását.

2022.11.30.

Közterületek, parkolás

Madáretetők kihelyezése a kerületben

Télen is gondoskodunk a madarakról, madáretetőket helyeztünk ki 16 helyszínen a kerületben. December elejétől március végéig tart az etetési időszak.

2022.11.23.

Közterületek, parkolás

Szemetelni ciki kampány - matricák a hulladékgyűjtőkön

Mindenkinek fontos tudnia, hogy a szemetesek használatával is környezetünket védjük. Mert szemetelni ciki. Erre figyelmeztetnek az új matricák.

2022.11.23.

Közterületek, parkolás

Faltól falig takarítási akciót tartottunk Angyalföldön

Önként vállalt feladatként szervezte a XIII. Kerületi Önkormányzat az átfogó takarítást. A faltól falig akcióban számos kerületi utcaszakasz tisztítása megtörtént.

2022.11.22.

További híreink