Ügyfélablak

AngyalZÖLD 3.0

Az AngyalZÖLD 3.0 – 2020-2024. Stratégia küldetése az emberek életminőségét javító, a közösség igényeihez folyamatosan alkalmazkodó, a klímaváltozás kihívásaira reagáló, okos közterületi és zöldhálózati rendszer kialakítása és működtetése. A létrehozott értékek megőrzésére kiemelt figyelmet fordítunk, az ökologikus zöldfelület-gazdálkodás, az egyetemes tervezés szempontrendszerének alkalmazása elsőrendű szempont a fejlesztések során. Célunk, hogy a használók adottságaitól, korától, nemétől függetlenül a közterületi szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségét biztosítsuk. A stratégia kulcsa a partnerség: a XIII. Kerületi Önkormányzat – ahogy már az AngyalZÖLD+ Stratégia megvalósítása során is – kiemelt figyelmet fordít az itt élők igényére. A beruházások során megkérdezi és lehetőség szerint figyelembe veszi a lakosok véleményét. Javaslataikat a tervezési fázisban örömmel fogadjuk, mert számunkra alapvetés, hogy az önkormányzati beruházás a lakosok bevonásával válhat olyanná, amilyennek az itt élők szeretnék látni.

Fejlesztések 2022

Fejlesztések 2021

Fejlesztések 2020

Közterületi fakataszter

Elérhetőségek

A stratégia küldetése

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 2019-2024 közötti kerületfejlesztési és kerületüzemeltetési programja, a Lendületben 2.0 kiemelt célkitűzésként határozta meg a zöld és tiszta közterületek fenntartását és üzemeltetését, ennek részeként a közterületi igények színvonalas teljesítését, a közterületek szabadidős, rekreációs, valamennyi generációt kiszolgáló funkcióinak megteremtését, a környezeti ártalmak, különösen a levegő szennyezése és a zaj okozta gondok enyhítését, a zöldfelületek nagyságának bővítését és nem utolsó sorban a tisztább közterületek, parkok és játszóterek igényesebb üzemeltetését. Az AngyalZÖLD 3.0 Stratégia ezen célkitűzések szem előtt tartásával készült.

Kiemelt célok az AngyalZÖLD3.0 Stratégiában

– meglévő közterületek színvonalas fenntartás-üzemeltetése,
– meglévő értékek megőrzése,
– klímavédelem, klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás, ökologikus zöldfelületgazdálkodás,
– egyetemes tervezés szempontjainak figyelembevétele,
– közterek akadálymentes használatának biztosítása,
– partnerség, együttműködés,
– okosváros (smart) technológiák alkalmazása,
– a közúthálózati, forgalomtechnikai fejlesztések során a használat biztonságosságának növelése, balesetmegelőzés, a közlekedésbiztonság szempontjaira alapozott fejlesztések.

Példamutató projektek - szemelgetés a 2020-2024. időszakból

– Vizafogó park ökotudatos fejlesztése,
– Katona József utca fejlesztése zöldítéssel, faültetéssel,
– Csanády utcai zöldsétány beruházása,
– Debreceni park megújítása,
– parkolófelújítások több helyszínen parkolófelújítást végeztünk: Madarász Viktor utcai parkoló (a 27-33. számok között, valamint a 27. szám és Gyöngyösi utca között); Népfürdő utcai parkoló két helyszínen (a 15. számnál és a 17 számnál); Faludi utca – Szobor utca közötti parkoló (Váci út 167. mögött); Váci úti parkoló (132 a-b előtt), Petneházy utcai parkoló.

AngyalZÖLD 3.0 2020-2024. Stratégia

Letöltés

Ez is érdekelheti

Közterületek, parkolás

Okos parkolás segíti a parkolóhelyet keresőket

Az eddigi tapasztalatok alapján átlagosan 60 %-kal kevesebb időt töltenek parkolóhely keresésével, akik az okos parkolást használják. Ez megközelítőleg 10 percet jelent parkolásonként. Újlipótvárosban már 850 parkolóhelyen segíti szenzor a szabad parkolóhelyek megtalálását.

2023.01.23.

Közterületek, parkolás

Karácsonyfa begyűjtés

Hagyományosan Vízkereszt ünnepe után, környékén bontjuk le a karácsonyfákat, amelyeket az FKF szállít el.

2023.01.5.

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Gyalogosbarát felületek kialakítása Újlipótvárosban
2022.12.14.

Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Jelentősen bővült a SMART parkolás Újlipótvárosban

Az applikáció segítségével könnyebb lesz szabad parkolóhelyet találni Újlipótvárosban.

2022.12.8.

További híreink