Ügyfélablak
Dekoráció Dekoráció

Testvérvárosi parkok fejlesztése

Kiemelt közterületként kezeli a testvérvárosi parkokat a XIII. Kerületi Önkormányzat, tisztelegve a XIII. kerület testvérvárosai előtt. A kerület valamennyi testvérvárosa előtt közterület elnevezésével hajtunk fejet: Bécs-Floridsdorf, Eszék, Kassa-Délváros, Szováta, Varsó-Ochota nevét egy park vagy sétány őrzi a kerületben. A zöldterületek gondos fenntartása, fejlesztése fontos feladatunk.

Megújulás és hagyományőrzés együtt

Az Országbíró sétány és környezete ad helyet a testvérvárosi parkoknak, a testvérvárosainkról elnevezett közterületeknek. A zöldterületeket az éves, technológia szerinti ápolás és gondozás mellett tervezetten fejleszti az önkormányzat.

 

A testvérvárosi fejlesztésekre vonatkozó terveket a kerület zöldterületeinek egyéb fejlesztéseivel együtt a XIII. Kerületi Önkormányzat átfogó zöldterületi stratégiája, az AngyalZÖLD 3.0 tartalmazza.

Fejlesztések az elmúlt években

1

Ochota park

 

  • 2018-ban a mélyárnyékos helyeken talajtakaró és évelők telepítése, 5 rossz állapotú fa kivágása, a helyére pedig 5 30/40 cm törzskörméretű fa telepítésével pótoltuk.
  • 2023 májusában az Országbíró lakótelepen található, lengyel testvérvárosunkról elnevezett parkban a két település 30 éves együttműködése alkalmából közösen fát ültettünk.

2

Szováta park

 

  • 2018-ban felújítottuk a homokozót és új mászóvárat telepítettünk, ezen kívül zöldfelület-karbantartási és berendezésfelújítási munkákat végeztünk el.
  • 2023-ban komplex felújítást végeztünk a játszótéren az északi részen egyebek között középkori vár és őrtorony mászóka telepítésével a nagyobb gyerekek számára, a déli részen pedig a kisebbeknek majorsággal és egyéb játszóeszközökkel. A játszótér területe ezzel egyidejűleg 15 százalékkal bővült.

 

 

3

Eszék park

 

  • 2019-ben felújítottuk a zöldfelületeket, a parki burkolatokat és újra cseréltük a Lidl melletti burkolatot, itt is korszerű térkő burkolatot kialakítva.

 

4

Kassa-Délváros

 

  • 2019-ben elbontottuk a szánkódomb régi funkcióját vesztett szánkódombját, az öntözött területen pedig teljes gyep- és évelő kert felújítási munkákat végeztünk.

 

 

Ez is érdekelheti

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Díjazták a Vizafogó parkot

A XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a tájépítészeti kategóriában ismerték el az egyedi hangulatú, ökopark jellegű fejlesztést.

2023.11.29.

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Útfelújítások: 1540 méteren szerte a XIII. kerületben

Idén összesen 1540 méter hosszban újult meg a XIII. kerületi úthálózat.

2023.11.28.

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Ilyen volt - ilyen lett a forgalomcsillapítás az Alig utcában

A kivitelezés a Lehel Csarnok irányába közlekedő autósok sebességének mérséklését célozza a közlekedésbiztonság érdekében.

2023.11.28.

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Megkezdtük a járdafelújítást a Nővér utcában

A Nővér utcai kivitelezést idén a nyugati oldalon végezzük, mely várhatóan december közepéig készül el.

2023.11.27.

További híreink