Ügyfélablak

Parkolók újulnak meg a Petneházy utcában és a Tatai utcában

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Két helyszínen valósul meg parkolófelújítás a XIII. kerületben 2023-ban. Ennek köszönhetően a Petneházy utca Röppentyű utca - Hajdú utca közötti szakaszán és a Tatai utca Fáy utca - Tahi utca közötti szakaszán zajlik a kivitelezés.

Az idei évben két helyszínen újítjuk meg a régi, rossz állapotú parkolók burkolatát. A két beruházás eredményeképp összesen 192 parkolóhelyet használhatnak megújult burkolattal az autósok.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában készülő parkolófelújítások az alábbi helyszíneket érintik:

  • Petneházy utca Röppentyű utca és Hajdú utca közötti szakasza,
  • Tatai utca Fáy utca és Tahi utca közötti szakasza.

 

A kivitelezés részeként a Petneházy utcai parkoló esetében a kapcsolódó járdafelületeket felújítjuk. Ezen a területen összesen 150 négyzetméter zöldfelületet hozunk létre a beruházás keretében, valamint 6 fát ültetünk el.

 

A Tatai utca nyugati oldalán egybefüggő, akadálymentes, az útpályától elválasztott járdát építünk, ezzel segítve a biztonságos gyalogosközlekedést. Ezen a területen 900 négyzetméterrel gyarapodik a zöldfelület és 24 fát ültetünk.

A Petneházy utcában és a Tatai utcában is korszerűsítettük korábbi években a parkolókat, a Petneházy utca esetében a Hajdú utca és az Üteg utca közötti szakaszon 2022-ben, a Tatai utca 88-100. között 2022-ben, azt megelőzően a Tatai utca Szegedi út és Frangepán utca közötti szakaszán történt kivitelezés, utóbbi 2020-ban.

Petneházy utcai parkoló - forgalomtechnikai terv

Letöltés

Petneházy utcai parkoló - útépítési terv

Letöltés

Tatai utcai parkoló - forgalomtechnikai terv

Letöltés

Tatai utcai parkoló - útépítési terv

Letöltés