Ügyfélablak

Megkezdtük a Tutaj utca felújítását

Közterületek, parkolás

A Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca közötti szakaszon kap új burkolatot a Tutaj utca a XIII. Kerületi Önkormányzat nemrég kezdődött beruházása keretében. Az útépítés várhatóan tanévkezdésre elkészül, a kertépítési munkák szeptember közepére fejeződnek be.

Megkezdődött a Tutaj utca kivitelezése, melynek köszönhetően a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca közötti szakasz újul meg.

A Tutaj utca felújítása sokakat érint az itt működő iskola miatt is, hiszen nemcsak a környéken élők, hanem a Pannónia Általános Iskolába járók is naponta ezen a szakaszon közlekednek. Erre tekintettel az önkormányzati beruházás az iskolával egyeztetett módon valósul meg.

A munkálatok során kopóréteg csere valósul meg forgalomtechnikai felülvizsgálattal együtt.  Az iskola előtti részen betonkő burkolatú gyalogosfelület lesz.

A Tutaj utcában a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket kiemeljük, így az utcaszakasz nyugati és a keleti oldalán egyaránt biztonságosabb lesz a gyalogosközlekedés.

 

Így nézett ki a Tutaj utca a kivitelezés első napján:

A kivitelezés keretében zöldítés is történik, az út és a járda közötti részre 6 gömb kőrisfát telepítünk az északi oldalon. A zöldterületek körül 50 centiméter magas kerítés épül.

Az utca a felújítás során egyirányú lesz nyugat felé, a kerékpárosok mindkét irányban használhatják az érintett utcaszakaszt. A Tutaj utca felújított részén mindkét oldalon párhuzamos parkolás marad az engedélyezett.  A parkolóhelyek számát megőrizzük.

A munkálatok várhatóan szeptember elejére elkészülnek.

 

További felújítások

 

Az útfelújítások lendületesen haladnak a XIII. kerületben. Július végén készült el a Katona József utca beruházásának III. üteme.

Folyamatban van az útfelújítás a Tátra utcában, melynek során a Csanády utca és a Victor Hugo utca közötti szakaszon zajlanak a munkálatok.

Parkolókat is felújítottunk idén, 2023-ban a Petneházy utcában és a Tatai utcában újult meg összesen 192 parkolóhely.