Ügyfélablak

Megújult a Dráva park

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Komplex beruházás eredményeként újult meg a Dráva park. Több új elemmel gazdagodott a játszótér, amely az eddiginél nagyobb alaterületen várja a kicsiket és a nagyokat. Több mint tízezer növényt ültettünk a területre, ahol a burkolatok is megújultak, a járda vonalvezetése a Dráva folyamot idézi. Okospad, wifi, pihenőhelyek állnak az ide látogatók rendelkezésére.

Ünnepélyes keretek között adta át a megújult Dráva parkot dr. Tóth József polgármester május 6-án. A Dráva utca Hegedűs Gyula és Visegrádi köz által határolt szakaszánál található kerületi parkunk komplex beruházás keretében szépülhetett meg, melynek részeként nagyobb lett a játszótér, új fitneszeszközök és okospad is került a helyszínre, pihenőhelyeket alakítottunk ki és jelentős mennyiségben gyarapodott a növényállomány is.

A Dráva park a XIII. Kerületi Önkormányzat 319 millió forintos beruházásával újulhatott meg összesen 4125 négyzetméteres területen.

A park északi részén található a játszótér, mely a bővítést követően 486 négyzetméteren áll a gyerekek rendelkezésére. A játszótérre a felújítást követően 8 közkedvelt játszóeszközt visszatelepítettünk, amelyek mellett 6 új, különleges játék is helyet kapott. Az eszközöket úgy csoportosítottuk, hogy a kisebbeknek és nagyobbaknak szánt játékok két külön csoportban legyenek, ugyanakkor az egész játszótér mégis egy egységet alkot.

Színes, öntött gumiburkolattal és homokburkolattal láttuk el a játszótéri részt, így ez a burkolat biztosítja a kellő ütéscsillapítást, egyúttal dekoratív, játékos megjelenésű. Helyet kapott itt két domb is, a nagyobb dombon egy rézsűcsúszdát helyeztünk el. Árnyékoló napvitorlákat és ivókutat is telepítettünk a játszóeszközök közelébe.

A játszótér a lakosság kérésére a parkon belül körbekerítve épült meg, melyet 3 kapu valamelyikén közelíthetnek meg.

Lakossági kérésre létesítettünk fitneszteret is a Dráva parkban: a központi tér keleti oldalán kapott helyet az 5 különböző erősítő és kardió gép. Ezen kívül egy csocsóasztal és egy pingpong-asztal is sok örömet okoz majd az ide érkezőknek.

A Dráva parkban a pihenésre is több helyen lehetőségük lesz az ide látogatóknak. Összesen a területen 13 egyszemélyes forgószéket helyeztünk el kis asztalokkal, ezen kívül 5  négyszemélyes piknikasztal szolgálja a pihenést. Új funkcióval gazdagodott a terület egy új sakkasztalnak köszönhetően. Ezen kívül egy okospad is rendelkezésre áll azoknak, akik wifit használnánal vagy telefonjukat töltenék.

A parkban füvesítettünk, melynek megerősödéséig türelmüket kérjük, továbbá azt, hogy kiemelten vigyázzanak a fűre, zöldterületekre annak érdekében, hogy minden parkba látogató örömét lelje a XIII. kerület legújabban megszépült parkjában.

A parkba 22 fát, 4513 cserjét és 10 443 évelő növényt telepítettünk, melyeket automata öntözéssel láttunk el.

 

Honlapunkon a Dráva park fejlesztéséről több alkalommal írtunk, a kivitelezéséről ebben a cikkükben tettünk közzé képes beszámolót.

Ez már nem az első idei zöldterületi fejlesztés a XIII. kerületben. Idén készült el a Jakab József utca melletti park felújítása is, az itteni változást Ilyen volt – ilyen lett rovatunkban is megtekinthettek. 

Márciusban pedig a Marquez park átadásával új közparkkal gyarapodott Újlipótváros.