Ügyfélablak

Halad a Dráva park felújítása – képes beszámoló

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik a Dráva park felújítását, melynek keretében 4100 négyzetméter területen komplexen megújul a játszótér, a park és a kutyafuttató területe.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően megújul a Dráva park. A felújítást képes beszámolóval mutatjuk be.

Hétről hétre készítettünk képeket a felújításról, így láthatják, hogyan újul meg a Dráva utca menti zöldterület. A kivitelezés a Dráva utcánál  a Visegrádi utca és a Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon zajlik. A felújítás részleteit korábbi cikkünkből ismerhetik meg.

Így nézett ki a park a felújítás előtt:

A kivitelezést januárban a faápolási munkákkal kezdtük meg.

Az első napokban a munkaterület előkészítése zajlott. A beruházás összesen 4100 négyzetméteren valósul meg, bővül a játszótér, pingpong, csocsó- és sakkasztalokat is telepítünk, megújul a kutyafuttató is.

A játszóeszközök egy részét lecseréljük, de a környékbeli gyerekek által leginkább szeretett játszóeszközöket megtartjuk, és felújítást követően újra kihelyezzük. Emellett új játszóeszközökkel is gyarapodik a Dráva park.

Február közepén itt tartott a munka. A talajmunkák első fázisában felbontottuk a burkolatot a teljes területen, megtörtént a tükörszedés, és az alépítményhez szükséges szintre hoztuk a talajt.

A kivitelezésnek ebben a fázisába néhány nap alatt is jelentős változások történtek. Betonágyat építettünk, és kijelöltük a burkolatok körvonalát, aminek eredményeképp a beruházás végére kirajzolódik a Dráva folyam ívére emlékeztető útvonal.

Február végén az ágyások kialakítása történt meg, kis dombokat létesítettünk, a kutyafuttatóban elkezdődött a kutyaillemhely és a kutyahomokozó alapozása.

Március közepén már a növények kiültetése zajlik. Halad a munka, a területen összesen több mint 10 ezer évelőt és díszfüvet, ezen kívül 4500 cserjét ültetünk.

A kivitelezés várhatóan májusra készül el.

 

Egyéb zöldterületi fejlesztések a kerületben

 

A kerületben több helyszínen készítünk elő további zöldterületi fejlesztéseket. Az Országbíró sétány mellett zöldterületi fejlesztés valósulhat meg, melynek terveit a közelmúltban tettük közzé.

Ezen kívül a Dévényi utcában játszótér fejlesztését tervezzük, melyre várjuk az Önök véleményét, javaslatait is március 26-ig!

Március közepén pedig a Váci út és a Dagály utca kereszteződésében kezdtük meg egy zöldterületi fejlesztéssel egybekötött járdafelújítást.

 

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.