Ügyfélablak

Megkezdtük a zöldterület bővítését a Váci út és a Dagály utca kereszteződésénél

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Megkezdtük a kivitelezést a Váci út és a Dagály utca kereszteződésében, ahol kiemelt ágyást létesítünk. A kivitelezés keretében a járdafelújítást is elvégezzük. A fejlesztésnek köszönhetően 180 négyzetméternyi zöldterületet alakítunk ki.

A héten megkezdtük zöldfelület kialakítását és a járda felújítását a Váci út és a Dagály utca kereszteződésénél. A csomópont délnyugati oldalán zajlanak a munkálatok, melynek eredményeképp megszépül az egykori trafik helye és annak környezete.

A területen összesen 236 négyzetméternyi járdát újítunk fel, mely szürke térkőburkolatot kap az egységes összkép kialakítása érdekében.

A helyszínen eddig is volt kiemelt ágyás, melynek méretét a fejlesztés eredményeképp jelentősen megnöveljük. A növényfajták kiválasztásánál figyelembe vettük a terület tulajdonságait, egyebek között török kutyatejet, japán sást ültetünk. Mivel a kiemelt ágyás mélyárnyékos területen fekszik, a növények kiszáradásának elkerülése végett vizsgáljuk a közeljövőben csepegtetőrendszer telepítésének lehetőségét.

A beruházás keretében összesen 180 négyzetméter zöldterület alakítunk ki. A növények védelmére kerítést helyezünk az ágyás köré: a zöldterületet 50 centiméter magas ponthegesztett kerítéssel kerítjük körbe.

Mivel a terület gyalogosforgalma nagy, a tömegközlekedés felé haladók vagy felől érkezők szívesen ülnek le megpihenni, ezért segítésükre ülőbútort is teszünk az ágyás közelébe.

Ezen kívül új szemetes edényeket is kihelyezünk a kiemelt ágyás mellé, a SPAR felüli oldalra.

A járdafelújítási és kiemelt ágyás építési munkálatok várhatóan április 15-ig elkészülnek, ezt követően a zöldterület-felújítási munkákat is elvégezzük.

 

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.