Ügyfélablak

Hamarosan megkezdjük a Dráva park felújítását

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Nagyszabású fejlesztés kezdődik meg a Dráva parkban, melynek keretében komplexen megújul a park területe. A játszótér az eredeti helyén új eszközökkel, új környezetben várja majd a gyerekeket. A zöldterület is gazdagodik: növénykiültetésekkel, a Dráva vonalára emlékeztető vonalvezetéssel alakítunk ki modern és hangulatos közparkot.

Január közepén kezdjük meg a Dráva park komplex felújítását. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházása eredményeként komplexen megújul a Dráva utca mellett a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca közötti szakaszon található közpark. A fejlesztés keretében a park új térszerkezetet kap, a megmaradó szökőkút körül új pihenőfunkciót létesítünk, a nyugati oldalon napozórét lesz. A terület sík, azonban terveink szerint térplasztikai elemek segítségével izgalmasabbá tesszük azt.

A tervek kidolgozásakor vezérelv volt, hogy megidézzük a névadó Dráva folyó világát: a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó vonala majd oly módon, hogy a parkban az út vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi.

A fejlesztéssel modern és a megújuló városképbe jobban illeszkedő park létrehozása a cél. A terület a beruházás eredményeként teljesen megújul.  A helyszín a felújítást megelőzően így néz ki:

A beruházás részeként megújul a játszótér is. A gyerekek mindennapi játékának helyszíne az eredeti helyén marad, de bővül a területe. A meglévő játszóeszközök megtartása mellett új eszközöket is helyezünk ki. A gyerekek védelme érdekében a játszóteret kerítéssel vesszük körbe, öntött gumiburkolatot létesítünk, játszódombot alakítunk ki.

Lakossági kérés volt, hogy a területre kerüljenek idősek számára is használható fitneszeszközök, így – a kérést figyelembe véve – ez a funkció is helyet kap. Új pihenőfunkcióként pingpong, csocsó és sakkasztalokat is telepítünk, valamint köztéri könyvszekrény szolgálja a pihenni vágyókat.

A felújítás tervei elkészültek, melynek részeként a tervezési fázis alapján a lehetséges majdani állapotot az alábbi látványterv szemlélteti. A kiviteli terveket pedig cikkünk alján találja.

A meglévő fák közül – azok egészségi állapota és balesetveszélyessége miatt – 7 fa kivágása szükséges. A zöldterület védelme és fejlesztése azonban számunkra kiemelt érték, így helyettük 20 nagyméretű fát ültetünk a területen. A fák mellett klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik majd a megújult Dráva parkot, melyekbe 10 ezer évelőt, díszfüvet és 4500 cserjét ültetünk.

A park felújítása várhatóan májusban készül el.

 

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.

Dráva park - kertépítészeti terv

Letöltés

Dráva park - fák és cserjék kiültetési terve

Letöltés

Dráva park - évelők kiültetési terve

Letöltés