Ügyfélablak

Játszóteret létesítünk a Dévényi utcában – várjuk a véleményüket

Közterületek, parkolás

Elkészült a Dévényi utcai játszótér kialakításának koncepcióterve. A fejlesztés 600 négyzetméteres területen valósul meg. A tervek két változatban állnak rendelkezésre. Véleményüket március 26-ig várjuk.

Új játszótér kialakítását tervezi a XIII. Kerületi Önkormányzat a Dévényi utca és a Kisgömb utca sarkán lévő üres telken.

A tervezett játszótér koncepcióterve két változatban készült el.

Mindkét változat megvalósulása esetén az alábbi fejlesztésekkel újulhat meg a terület:

  • Az utcafronton a szintkülönbség kiküszöbölése érdekében támfal épül, amelynek a tetején táblás kerítésrendszert helyezünk el a terület védelme érdekében. Az északnyugati oldalon a Kisgömb utcán szomszédos telek határán szükség van egy új, magasabb, zártabb kerítésre, mely fa táblákból készül.
  • A bejárat a jelenlegi kapu helyén marad, mivel a terepviszonyok figyelembe vételével ez az ide érkezők számára legkényelmesebb megoldás. Eképpen biztosítható ugyanis, hogy nincs szükség lépcsőre a bejutáshoz. A bejárat környezetében térkő burkolat épül, kerti szegéllyel határolva. Ide tervezzük 3 kerékpártámasz elhelyezését is.
  • A játékok öntött gumi ütéscsillapító burkolatra kerülnek különböző színű mintákban. A gumi mellett homokfelületek lesznek, melyek szegély nélkül épülnek.
  • A gumifelület köré növényeket ültetünk. A telekhatárokon alacsony növényeket vagy középmagas sövényeket ültetünk, a zöldfelületre a terület egyéb részein évelőket és díszfüveket telepítünk. A területre lombos fák ültetését tervezzük, biztosítandó, hogy pár éven belül árnyékot adjanak.
  • Az árnyékolást addig napvitorlákkal biztosítjuk azokon a helyeken, ahol a legtöbb időt töltik a gyerekek.
  • A telepítendő játékokon kívül tervezzük egy hulladékgyűjtő kihelyezését, a pihenést támlás padok és lócák szolgálják majd. Ezen kívül egy piknikasztal és egy ivókút áll majd a játszótérre látogatók rendelkezésére, a sötétebb órákban a világításról 3 napelemes kandelláber gondoskodik.

 

A fejlesztés területe az alábbi képen piros kerettel jelölve látható:

A két változat a játékok tekintetében különbözik egymástól. Emellett a játékok típusa és száma a növények elhelyezkedését is befolyásolja.

 

A koncepciótervekről bővebben

„A” változat

A játszótér közepén egy nagyobb korosztálynak kialakított mászóhálót tervezünk, emellett körhinta, csúszda, rugós játékok és hinták szerepelnek e szerint az elképzelés szerint a játszótéren. A játékok között egy kismotorpálya felfestésével plusz funkcióval gazdagodik a terület.

Az „A” változat koncepcióterve:

„B” változat

A hinták, körhinta és rugós játékok mellett az 1-3 éves korosztály számára kihelyezünk játszóeszközöket, emellett egy vizes játék és egy trambulin is a helyszínre kerülne.

A „B” változat koncepcióterve:

Véleményezés

Véleményüket, észrevételüket a fejlesztés koncepcióterveiről március 26-ig várjuk a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen. A két tervváltozat közül megjelölhetik az Önök számára szimpatikusabbat, de bármilyen játszóeszközt látnának szívesen a területen, arra vonatkozóan is örömmel fogadjuk javaslatukat.

 

Ha más területre vonatkozóan van fejlesztési javaslatuk, azt a közösségi költségvetés keretében tehetik meg.