Ügyfélablak

Közösségi költségvetés – várjuk a javaslatokat

Egyéb

Negyedik alkalommal kínál lehetőséget a XIII. Kerületi Önkormányzat arra, hogy civil fejlesztési javaslatok valóra váljanak a kerületi közösségi költségvetés keretében. Az idei esztendőben a korábbihoz képest emelt összegből, összesen 90 millió forintos költségkerettel valósulhatnak meg fejlesztések a kerületben.

Önök is tehetnek javaslatukkal azért, hogy elképzeléseik szerint fejlődjön a XIII. kerület. Már várjuk javaslataikat a közösségi költségvetés keretében: Önök is beküldhetik a közösséget szolgáló ötleteiket, melyek révén még élhetőbb és szebb lehet lakóhelyünk. Választókerületenként 6-6 millió forint áll rendelkezésre az elképzelések megvalósítására a XIII. Kerületi Önkormányzatnak köszönhetően.

Fontos, hogy a javaslatok közérdekű célt szolgáljanak, ne lépjék túl a 6 millió forintos keretösszeget, és a későbbiekre ne generáljanak jelentős működési költséget.

Az előző évi közös költségvetés keretében számos lakosok által kért fejlesztés valósulhatott meg, melyek az itt élők mindennapi életéhez, lakókörnyezetük szépítéséhez járulnak hozzá. Az alábbi képek is közösségi költségvetés keretében megvalósult fejlesztéseket mutatnak be:

Javaslattételi időszak:

Ötleteiket, javaslataikat február 12-e és március 12-a között nyújthatják be.

 

Javaslat tartalma:

A javaslattételnél meg kell adni a személyes adatokon túl:

  • a projekt rövid elnevezését,
  • a projekt részletes leírását,
  • a projekt becsült költségét,
  • a 3 kategória (közterületi, intézményi, szolgáltatási) közül azt, amelyikbe a javaslat tartozik.
  • Ha vannak fotók, képi illusztrációk, akkor érdemes azokat is mellékelni.

 

Beadás módja, helye:

 

Egyéb híreinket itt olvashatja.