Ügyfélablak

Megjelentek az idei első lakáspályázatok – már lehet pályázni

Ingatlangazdálkodás
Pályázati hírek

Április 11-ig nyújthatják be pályázataikat a XIII. Kerületi Önkormányzat által kiírt pályázatokra azok, akik önkormányzati lakást bérelnének.

Április 11. 16 óráig lehet beadni a pályázatokat a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérleti jogának elnyerésére.

További részletek elérhetők a részletes pályázati kiírásokban.

A fecskeházi pályázaton megpályázható fecskeházi lakásokkal határozott időre szóló bérleti jogviszonyt lehet biztosítani fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek lakáshoz jutásukat legfeljebb 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani. Feltétel az előtakarékosság, a jogviszony az előtakarékosság időtartamára, de legfeljebb 8 éves időtartamra szól.

A fecskeházi lakások bérleti jogára kiírt pályázat ITT érhető el.

Ezzel egyidejűleg megjelent az újépítésű lakások pályázata is, melyen a Jász utca 72. és a Jász utca 91. lakóépületekben található otthonokra lehet pályázni. A bérlakások között akadálymentes lakás is elérhető.

Az újépítésű lakások bérleti jogára kiírt pályázat ITT érhető el.

A lakáspályázaton a 2023. évben is számos lakás bérleti jogát kínáljuk szerte a XIII. kerületben. Az elérhető lakások részletes listáját a pályázati kiírásban tesszük közzé. Fontos, hogy a pályázatot azok számára hirdetjük meg, akik a pályázat kiírásának napján legalább 5 éve, a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás leadása esetén legalább 3 éve létesítettek állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben élnek. E feltétel alól mentesülnek az a pályázók, akik az önkormányzat XIII. kerületen kívül található lakásának felajánlásával pályáznak, amennyiben legalább 3 éve létesítettek állandó lakóhelyet az önkormányzat tulajdonában lévő lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a 3 évet, és az életvitelszerű lakhatás feltételei minden esetben igazoltak.

További információk és az általános lakáspályázat részletei ITT érhetők el.