Ügyfélablak

Egy éves lett honlapunk – visszatekintés képekkel, cikkekkel

Egyéb

Egy éves a honlapunk. Mutatjuk szemelvényesen, mi minden történt egy év alatt. Első rész.

Éppen egy esztendővel ezelőtt, 2022. november 29-én újult meg honlapunk. Külsejében és tartalmában is teljes átalakuláson ment át elektronikus felületünk, melynek eredményeképpen egy funkcionalitásában kibővített, tartalmában komplex honlapot tettünk közzé arra törekedve, hogy Önök könnyen és gyorsan információhoz jussanak. Ennek érdekében rendszeresen teszünk közzé híreket, információkat a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. tevékenységének széles köréhez kötődően, olykor ezen kívül más témákban is olvashatnak a XIII. kerületet érintően honlapunkon.

Az egy éves évfordulónk alkalmából most egy válogatást készítettünk Önöknek.

Nézzük át együtt, hogy miről olvashattak velünk, miről olvashattak nálunk az elmúlt évben!

 

Januárban tartottuk a Petneházy utca 90. címen épülő lakóház bokrétaünnepségét. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában készülő épület építkezése az év elején érte el a szerkezetkész állapotot. Az önkormányzati beruházás keretében a Petneházy utca és a Szent László út találkozásánál épül korszerű bérlakásokat kínáló lakóépület. A kivitelezés 2024-ben készül el. A bokrétaünnepségről itt számoltunk be. 

Februárban a közös képviselők számára rendszeresen tartott online fórumunkon Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd előadást a XIII. kerületi társasházak közös képviselői számára. A kérdéseket előzetesen küldhették meg az érdeklődők, melyekre a február 22-i online fórumon kaphattak választ. Az elhangzott kérdések közül szemelgettünk, így megtudhatják például, hogy kiürítheti-e az ingatlant a társasház, amennyiben az osztatlan közös tulajdonú ingatlanból a bérlő távozott, otthagyva az ingóságait. A további kérdéseket és a válaszokat itt találja. 

Márciusban haladó Kerékpárosbarát Település címmel ismerték el a XIII. Kerületi Önkormányzat munkáját és eredményességét a kerékpárosbarát intézkedések terén. Egyúttal Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címet érdemelt ki a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet által meghirdetett pályázat elismerése kifejezi, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat fejlesztéseivel és segít előmozdítani a fenntartható közlekedést és életmódot. További információt cikkünkben olvashat. 

Áprilisban átadtuk a Vizafogó Udvaros házak közparki fejlesztését. A megújítás során elsődleges cél volt a terület használati értékének növelése mellett a zöldfelületek, a növényállomány fejlesztése. A tervezéskor fontos szempont volt, hogy az egyes udvarok azonos szellemben és anyaghasználattal, egységes szabadtér-építészeti minőséggel valósuljanak meg. Mindezt úgy, hogy emellett mindegyik udvar külön karaktert kapjon. Hogy miként, arról cikkünkben olvashat. 

Májusban az idei évi zászlóshajó projektünket mutathattuk be Önöknek: átadtuk a Thurzó parkot. Új közparkkal bővült a XIII. kerület a Thurzó utcánál, ahol az ökopark jellegű kialakítás, a természetközeliség, a természetes felületképzés, a klímavédelem és fenntarthatóság volt a meghatározó a fejlesztéskor. A területen 12000 növényt, 77 fát ültettünk és 1800 négyzetméter gyepfelületet hoztunk létre. A burkolt felületek mintegy kétharmada vízáteresztő. A park öntözését automata öntözőrendszer biztosítja. Az ökoparkról összeállításunkat itt találja. A park kivitelezését videón is bemutattuk Önöknek. 

Júniusban örömmel számoltunk be Önöknek arról, hogy halad a közösségi kert kivitelezése. Régi lakossági kérés teljesülhetett azzal, hogy megnyitottuk az első közösségi kertet a XIII. kerületben. A közösségi kert a Kárpát utca 18-26. számú épületek előtt kapott helyet. Az önkormányzati beruházással megvalósuló kivitelezés jó ütemben haladt már június közepén. A kertet végül nyár elején vehették birtokba a kerthasználók. A kivitelezés munkálatait itt tekinthetik meg. 

Összeállításunkban az első félév eseményeiből szemezgettünk. A cikk folytatása következik, hamarosan a második félév eredményeit összefoglaló cikkünket is megtalálják honlapunkon.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.