Ügyfélablak

Újabb zöldterületek szépülnek meg még az idei évben

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Már zajlik a kivitelezés a Kárpát utcai déli kerteknél és az Árpád hídfő lakótelepen. A munkálatok még idén elkészülnek, melyeknek köszönhetően két helyszínen szolgálja megújult pihenőpark majd a környéken élőket.

Megkezdődött két még idénre tervezett zöldterületi felújítás a XIII. kerületben.

 

Kárpát utcai déli kertek

Megkezdődött a kivitelezés a Kárpát utcai déli kertek helyszínén, ahol a munkálatok végeztével megújult pihenőparkban tölthetik idejüket a környékbeliek. A Kárpát utcai déli kertek – a Gogol utcai pihenőpark – felújítása térben szorosan kiegészíti a nyár elején elkészült közösségi kert beruházását, annak szomszédságában valósul meg.

A terület számos növény beültetésével újul meg. Lesz itt számos részben árnyéktűrő, szárazságtűrő biodiverz évelő, ezen kívül cserjék kiültetését is tervezzük. Az ágyásokba ültetünk kínai szellőrózsát, árnyékliliomot, gyöngyikés gyepliliomot és szívlevelű tündérvirágot is.

A növények későbbi hatékony gondozását automatikus öntözőhálózat szolgálja majd.

A kerítés felújítására is sor kerül, melyet követően az északi és a déli oldalon egy-egy kapun közelíthetik meg a parkot az ide érkezők. Így a Gogol utca és az Ipoly utca felől is lesz bejárat. A Kárpát utcai déli kertek tervezett felújításának részleteiről itt írtunk. Korábbi cikkünkben a terveket is közzétettük.

A kivitelezés első lépésében a szükséges faápolási feladatokat végeztük el.

Jakab József utcai park zöldterületi fejlesztése

Az Árpád hídfő lakótelepen a Jakab József utcai zöldterület újul meg, a kivitelezés keretében  4500 négyzetméteren szépülhet meg a lakótelep zöldterülete. A területen a fás szárú növények megőrzésével gyarapítjuk a növényállományt. A cserjeszinten 470 négyzetméteren évelő növényt telepítünk. Talajtakaró, évelő növények és díszfüvek kerülnek az ágyásokba, melyek változatos külső megjelenésükkel díszítik majd a terület.

A Jakab József utcai park zöldterületi fejlesztésről részletesebben már olvashattak honlapunkon, korábbi cikkünkben a terveket is közzétettük.

A kivitelezés első szakaszában a majdani burkolatot jelölték ki a területen. A munka a következő hetekben intenzíven zajlik majd.

Mindkét beruházásunk még idén elkészül, a Kárpát déli kertek kivitelezése és a Jakab József utcai zöldterületi felújítása is várhatóan december közepére kész lesz.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.