Ügyfélablak

Még ősszel kezdődik a Kárpát utcai déli kertek felújítása

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Megújul a közösségi kerttel szomszédos terület a Kárpát utcában. A felújítás kiviteli tervei elkészültek, így komplex területfejlesztés valósulhat meg a tömbben rövidesen.

A Pozsonyi út-Ipoly utca-Gogol utca-Kárpát utca által határolt zöldterület felújítása történhet meg a Kárpát utcai déli kertek beruházása keretében. A fejlesztés keretében összesen 1200 négyzetméteren szépülhet meg a környezet. A projekt az idei év egyik jelentős zöldterületi beruházásához csatlakozik, ugyanis a közösségi kerttel szomszédos részen, attól közvetlenül délre valósul meg.

 

Pihenőkert születik

 

A felújítást követően pihenőkertként használhatják a területet a környéken élők és a távolabbról ide látogatók. A beruházás részeként több mint 400 cserjével és több mint ezer évelővel gazdagodik a terület. Az évelőágyban tipegőkövek vezetnek majd végig. A területen térkő burkolatú járda vezet majd át, melyet összesen 175 négyzetméternyi felületen alakítunk ki.

A pihenést a zöld növényi környezet mellett padok és asztalok is szolgálják majd. Ezen kívül három szemetest is kihelyezünk a területre.

A növények későbbi hatékony gondozását automatikus öntözőhálózat szolgálja majd.

A kerítés felújítására is sor kerül, melyet követően az északi és a déli oldalon egy-egy kapun közelíthetik meg a parkot az ide érkezők. Így a Gogol utca és az Ipoly utca felől is lesz bejárat.

A felújítást megelőzően így néz ki a terület:

A XIII. Kerületi Önkormányzat tervezett beruházása észak-déli irányban a közösségi kert szomszédságában helyezkedik el. Mindkét tömbben 1200 négyzetméternyi zöldterület újulhat meg az önkormányzati fejlesztéseknek köszönhetően a 2023. évben.

 

A kiviteli tervek elkészültek

 

A kiviteli tervek elkészültek, a letölthető dokumentumok között megtalálják. A közzétett tervekhez képest változás, hogy stabilizált burkolat helyett térkő burkolatot kap a terület, lesz kerítés és öntözőhálózat.

A kivitelezést októberben tervezzük megkezdeni.

Kárpát kertek - déli kert - pihenőkert kertészeti kiviteli terve

Letöltés

Kárpát kertek - déli kert növénykiültetési terve

Letöltés