Ügyfélablak

Zöldterületi fejlesztéssel szépül a Jakab József utca környezete

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Zöldfelületi felújítást végzünk az Árpád hídfő lakótelepen. A munkálatok keretében a Jakab József utcai garázsok tágabb környezete újulhat meg.

A beruházás eredményeképp 4500 négyzetméteren szépülhet meg a lakótelep zöldterülete. A meglévő területen a fás szárú növények megőrzésével gyarapítjuk a növényállományt.

 

Új funkciók, növényesítés, új sétány

 

A cserjeszinten 470 négyzetméteren évelő növényt telepítünk. Talajtakaró, évelő növények és díszfüvek kerülnek az ágyásokba, melyek változatos külső megjelenésükkel díszítik majd a területet. A meglévő állapothoz igazodva félárnyéki, árnyéki növényeket ültetünk a házak közötti részekre. A fák lombkoronája összefüggő árnyékot ad, ez meghatározta a növényválasztást.

A régi gyalogos útvonal megőrzése mellett új sétányt építünk, mely átvezet a megújult zöldterületen.

A zöldfelület fejlesztésének célja a terület kihasználtságának bővítése, ezért funkcióbővítő beruházást valósítunk meg. Ennek keretében kártyaasztalt helyezünk ki a közösségi élet ösztönzése érdekében, emellett padokkal gazdagodik a terület. A köztisztaság javítása érdekében további hulladékgyűjtő edényeket szerelünk fel.

A felújítást megelőzően így néz ki a terület:

A XIII. Kerületi Önkormányzat tervezett beruházása a park esztétikai értékét növeli, a környéken élők számára élhetőbb környezetet teremt.

 

A kiviteli tervek elkészültek

 

A kiviteli tervek elkészültek, a letölthető dokumentumok között megtalálják. A közzétett tervekhez képest változás, hogy a közlekedési útvonalak műanyag szegélye helyett stabilabb fémszegélyeket telepítünk az időtállóság érdekében.

A kivitelezést ősz elején tervezzük megkezdeni.

Jakab József utcai park kertészeti kiviteli terve

Letöltés

Jakab József utcai park növénykiültetési terve

Letöltés