Ügyfélablak

Újabb két gyalogátkelő készült el a kerületben

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

További két helyszínen készült el a közelmúltban gyalogátkelő Angyalföldön. A Teve utca és a Rozsnyay utca kereszteződésben az Angyalföldi Sportközpont forgalmát segíti gyalogátkelő, míg a Göncöl utca és Babér utca találkozásánál a Göncöl utcán áthaladók használhatják majd a régi-új zebrát.

Két fontos helyszínen vált biztonságosabbá a gyalogosközlekedés a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően.

A Teve utca és a Rozsnyay utca kereszteződésében két ágon létesítettünk gyalogátkelőhelyet, melynek köszönhetően a Teve utcát keresztező gyalogosforgalom mellett a Rozsnyay utca túloldalára haladók is biztonságosabb módon közelíthetik meg az Angyalföldi Sportközpontot. A Teve utcán a járdafülek mellett a jobb beláthatóság érdekében egy-egy parkolóhely helyén zöldterületet létesítettünk.

A kivitelezéssel együtt közvilágítási fejlesztést is végeztünk.

Ugyancsak a közelmúltban készült el a Göncöl utcán való áthaladást segítő gyalogátkelő a Babér utcánál. Ezzel egy régi gyalogátkelőről gondoskodott ismételten a kerületi önkormányzat. A Göncöl utca felújítása során ugyanis a fővárosi beruházás részeként ez a szakasz is megújult, a korábban itt a XIII. Kerületi Önkormányzat által létesített gyalogátkelő viszont ezzel egyidejűleg megszűnt.

A biztonságos gyalogosközlekedés segítése érdekében azonban önkormányzatunk ezt a helyszínt kiemelten fontosnak tartotta és tartja jelenleg is, hiszen az erre haladók a környékbeli játszóterek felé haladva, a József Attila tér és az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ felé tartva, a kutyafuttató vagy éppen lakóházaik megközelítése érdekében gyakran kell átkeljenek a forgalmas Göncöl utcán. Nemrégiben önkormányzati beruházással megújult a Göncöl utcai orvosi rendelő, melynek keletről történő megközelítése ugyancsak a Göncöl utcán át történik. Mindezt segíti a nemrég kerületi önkormányzati fejlesztéssel elkészült átkelő.

A 2023. évben létesített gyalogátkelőhelyek

A mostaniakkal együtt idén eddig már hét helyszínen készült el gyalogátkelőhely a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában. A gyalogátkelőhelyekkel a lakosok biztonságos közlekedését segítjük.

Az idei évben az alábbi helyszíneken készült el korábban gyalogátkelő:

  • Márciusban készült el az Ipoly utca – Pozsonyi út kereszteződésében a déli ágon.
  • Ugyancsak az év harmadik hónapjában készült el az Ipoly utca – Újpesti rakpart kereszteződésében az új gyalogátkelőhely.
  • Sokakat segíti, hogy létesítettünk gyalogátkelőhelyet a Pannónia utca – Thurzó utca kereszteződésében a déli ágon.
  • Szintén jelentős előrelépés a Tomori utca és az Újpalotai út találkozásánál létesített gyalogátkelőhelyet is, ahol a Gyöngyösi sétány és az itt található gyermekintézmények miatt is kiemelkedően sokan közlekednek.
  • A Teve utca – Petneházy utca kereszteződésében létesített új gyalogátkelőhelynek köszönhetően ezen a helyszínen már a kereszteződés mind a négy ágán található gyalogátkelő, melyek a környéken lakók mellett az itt működő üzlet forgalmát is segítik.

További információk a fenti helyszínekről korábbi cikkünkben olvashatók.

A XIII. kerületben tervezetten és a forgalmi viszonyokra alapozva jelöljük ki azokat a helyszíneket, ahol gyalogátkelőhely létesítésével segítjük a gyalogosközlekedést. Emellett a lakossági javaslatokat és tapasztalatokat is figyelembe vesszük.

Ahogy korábban is tudattuk már Önökkel, a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozásával lámpás kereszteződés létesül a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében. A közlekedési lámpa kihelyezése hamarosan megtörténhet.

További részleteket erről a helyszínről itt olvashat.

Ezen kívül rövidesen elkészül a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésében az eddig sokak által hiányolt zebra az északi ágon, így ennél a közlekedési lámpánál négy ágon kelhetnek át biztonságosan a gyalogosok.

Idén is kialakítunk még új gyalogátkelőhelyet a XIII. kerületben: a Tatai utca – BVSC bejárat kereszteződésnél kijelölt gyalogátkelőhely kivitelezését szeptember utolsó hetében kezdjük meg, melynek részeként szegélyjavítási, forgalomtechnikai és közvilágítási feladatokat is végzünk.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.