Ügyfélablak

Gyalogátkelőkkel segítjük a biztonságos közlekedést

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Öt helyszínen készült el idén gyalogátkelőhely május közepéig a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában. A gyalogátkelőhelyekkel a lakosok biztonságos közlekedését segítjük.

A XIII. kerületben tervezetten és a forgalmi viszonyokra alapozva jelöljük ki azokat a helyszíneket, ahol gyalogátkelőhely létesítésével segítjük a gyalogosközlekedést. A helyszínek meghatározásában a szakmai szempontok mellett a lakossági javaslatokat és tapasztalatokat is figyelembe vesszük.

Az idei évben az alábbi helyszíneken készült el gyalogátkelő:

Márciusban készült el az Ipoly utca – Pozsonyi út kereszteződésében a déli ágon. Ezen a helyszínen járdafüleket is építettünk a közlekedésbiztonság érdekében. A járdafülek kiépítésének köszönhetően ugyanis könnyebben és messzebbre látnak el a gyalogosok az átkelésre várakozva.

Ezzel egyidőben készült el az Ipoly utca – Újpesti rakpart kereszteződésében az új gyalogátkelőhely. Itt a csomópont déli ágán, az Újpesti rakparton, a parkoló szervízútján, valamint a kerékpárúton festettünk fel gyalogátkelőhelyet. A kiemelést vörös színű térkőből készítettük, burkolati jellel előre jeleztük a gyalogosbiztonság és az Újpesti rakpart forgalmának csillapítása érdekében.

Szintén tavasszal létesítettünk gyalogátkelőhelyet a Pannónia utca – Thurzó utca kereszteződésében a déli ágon, itt a Pannónia utcán keresztül haladhatnak át a közlekedők immár kijelölt helyszínen. Itt is járdafülek építésével növeltük a beláthatóságot és a gyalogosbiztonságot.

Használhatják már a gyalogosok a Tomori utca és az Újpalotai út találkozásánál létesített gyalogátkelőhelyet is, ahol a Gyöngyösi sétány és az itt található gyermekintézmények miatt is kiemelkedően sokan közlekednek.

Átadtuk a forgalomnak a Teve utca – Petneházy utca kereszteződésében létesített új gyalogátkelőhelyet is. Itt a korábban két ágon meglévő átkelőt bővítettük ki négy ágú átkelővé lakossági igény alapján, tekintettel a kereszteződés jelentős forgalmára.

Ezen kívül fontos eredmény, hogy a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében lámpás kereszteződés létesül. Ennek finanszírozását a XIII. Kerületi Önkormányzat vállalta. További részleteket erről a helyszínről itt olvashat.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.