Ügyfélablak

Átadtuk a Göncöl utcai rendelőt

Beruházás, fejlesztés

Teljes körűen megújult a Göncöl utcai orvosi rendelő, mely az eddiginél nagyobb területen fogadja a betegeket. A régi és az új épületrész felújításakor a betegek kényelme és megfelelő színvonalú ellátása mellett a korszerű energetikai szempontokra is tekintettel voltunk. A XIII. Kerületi Önkormányzat felnőtt háziorvosi rendelőt működtet az épületben.

Ünnepélyes keretek között adta át a Göncöl utcai rendelő megújult épületegyüttesét dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium államtitkára és Karácsony Gergely főpolgármester jelenlétében.

A beruházás a  XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozásával valósult meg. Az épület felújítása és bővítése 920 millió támogatással valósult meg, melyet önkormányzati költségvetésből 293 millió forint egészített ki.

A beruházás keretében nemcsak az épületen, hanem annak környezetében is zajlottak a munkálatok, növénytelepítéssel, a kert és a kerítés felújításával vált teljes körűvé a fejlesztés.

A Göncöl utcai rendelő épületegyüttesében a felújítást megelőzően 2021 végéig a Göncöl utcai épületszárnyban a földszinten 6 háziorvosi rendelő szolgálta a betegellátást a hozzájuk tartozó kiegészítő helyiségekkel. A felújítást indokolttá tette, hogy a várók, kiszolgáló helyiségek mérete mai színvonalon már nem volt megfelelő, az akadálymentes mosdó nem felelt meg az előírásoknak. Az emeleten magán járóbeteg rendelők működtek.

A felújítást követően a rendelő a Marina Part háziorvosi ellátását biztosíthatja, amelyben felnőtt háziorvosi rendelők kapnak helyet.

A rendelőépület összes nettó hasznos alapterülete felújítás és bővítés után 843 négyzetméter, a bruttó szintterület 1034 négyzetméter.

Az alapterületet egy új földszintes épületrésszel bővítettük. A felnőtt háziorvosok részére szintenként 6-6 rendelőt alakítottunk ki.

 

Korszerű energiaellátás

 

A jelenleg érvényben lévő, közel nulla energia igényű épületre vonatkozó előírásokat vettük alapul a beruházás során a régi és az új épületrésznél egyaránt. A régi épületnél ezt a lapostető rétegrendjének teljes cseréjével, valamint a külső falak hőszigetelésével értük el, ügyelve a korábbi felújítások értékeinek megőrzésére. Az épület fűtésének ellátását hőszivattyúkkal oldottuk meg, amellyel így megújuló energiaforrás alkalmazását is biztosítottuk.

A beruházás során felújítottuk a megmaradó épületrész teljes gépészeti, és elektromos hálózatát és energiatakarékos LED lámpatesteket építettünk be. Az átalakítással biztosíthatóvá vált az épület akadálymentesítése, megfelelő méretű akadálymentes mosdók kialakításával, felvonó létesítésével.

Nagyobb méretű várótermeket alakítottunk ki, az emeleti kisméretű rendelők is megfelelő alapterületet kaptak.

A nyár folyamán több átadóra került sor a XIII. kerületben. Július 3-án adtuk át a megújult Röppentyű utcát, a Röppentyű utca felújításával a Pap Károly utca-Röppentyű utca-Göncöl utca tengely befejező szakasza készült el.

Ezt követően ugyancsak júliusban adtuk át a Gyöngyösi sétány megújult játszóterét.