Ügyfélablak

Elkészült a Röppentyű utca felújítása

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Megújult a Röppentyű utca teljes hosszban a Petneházy utca és a Rákos-patak között. A beruházást közösen adta át Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere.

Ünnepélyes keretek között adta át a Röppentyű utca idén áprilisban megkezdett beruházását dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. A kivitelezés a Fővárosi Önkormányzat beruházása keretében valósult meg, melyhez a XIII. Kerületi Önkormányzat 43 millió forinttal járult hozzá a Röppentyű utca és a Frangepán utca csomópontjába tervezett közlekedési lámpa és a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésébe tervezett gyalogátkelő negyedik ágának finanszírozásához. Az átadón dr. Tóth József az együttműködésről és a kerületi önkormányzati szerepvállalásról is beszélt.

A Röppentyű utca beruházása június végére készült el, melynek keretében 850 méter hosszan teljes szélességében felújították a burkolatot, egyúttal a burkolatfestések is megújultak.

Útfelújítások a XIII. kerületben

 

A 2022. évben összesen 1805 folyóméter hosszú úthálózat felújítását végezte el a XIII. Kerületi Önkormányzat. Ez a kezelésünkben lévő 92,383 km hosszú úthálózat 1,9 %-át teszi ki. A 2023. évben összesen 1560 folyóméter hosszú úthálózat felújítását végezzük el, ami újabb 1,6 százalékot jelent.

 

A 2023. évre tervezett út- és parkolófelújítások

  • Szent László út az Országbíró utca – Frangepán utca között,
  • Szent László út a Frangepán utca – Tahi teljes szerkezetű felújítása,
  • Katona József utca felújítása a Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca között,
  • Petneházy utcai parkoló felújítása, II ütem – a Hajdú utca – Röppentyű utca között,
  • Tatai úti parkoló és járda felújítása a Fáy utca – Tahi utca között,
  • Országbíró utca felújítása a Reitter Ferenc utca – Jász utca között,
  • Frangepán utca felújítása a Jász utca – Béke utca között,
  • Tutaj utca felújítása a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca között,
  • Tátra utca a Victor Hugo utca – Csanády utca közötti szakaszának felújítása.

 

A Röppentyű utca felújításával a Pap Károly utca-Röppentyű utca-Göncöl utca tengely befejező szakasza készült el. Az elmúlt években elkészült útfelújítások adatait a beruházásról korábban készített cikkünkben olvashatják.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.