Ügyfélablak

Több mint 70 jelentkező volt az idei Balkonzöldítő pályázaton

Ingatlangazdálkodás
Közterületek, parkolás
Pályázati hírek

Idén első alkalommal hirdette meg a Balkonzöldító pályázatot a XIII. Kerületi Önkormányzat. Már az első alkalommal rendkívüli népszerű volt a pályázat, összesen 71 beadvány érkezett. Fotókkal együtt leadott pályázati adatlappal nyújthatták be pályázataikat azok, akik szépen gondozott, virágos erkélyek tulajdonosai a kerületben.

Noha csak első alkalommal hirdettük meg a Balkonzöldítő pályázatot, máris kifejezetten sokan érdeklődtek a támogatási lehetőség iránt. Összesen 71 pályázó jelentkezett a támogatásra, melyet azok számára hirdettünk meg, akik virágos, növényekkel beépített és díszített erkéllyel járulnak hozzá a XIII. kerület szépségéhez.

A XIII. kerület új pályázata, a Balkonzöldítő pályázata 2024-ben első alkalommal jelent meg azzal a céllal, hogy a kerület szépítésében, az utcaképek gondozottságában jelentős szerepet játszó erkélyeket díjazzuk. Olyan kerületi lakosok jelentkezhettek, akik ápolt és szépen beültetett balkonjaikkal tesznek a kerület szépségéért.  Az új pályázat keretén belül díjazás útján támogatjuk a kerületi magánszemélyeket lakókörnyezetük szépítésében, a városi növényfelületek létesítésében.

A pályázat első három helyezettjének munkáját kiemelt díjazással ismeri el önkormányzatunk. Összesen 32 pályázó részesül díjazásban a pályázati kiírásban megfogalmazottak szerint. Döntés október második felében várható.

További pályázati információkat itt olvashat.