Ügyfélablak

Napokon belül új forgalmi rend a Frangepán közben

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Szeptember 29-én kezdődik a Frangepán köz új parkolási rendjének kivitelezése, miután elkészült a terület forgalomtechnikai változásának kiviteli terve. A kivitelezés előkészítése során az Önök megkérdezésével, a lakosság bevonásával készítettük elő a Frangepán köz parkolási rendjének módosítását.

Elkészültek a Frangepán köz forgalomtechnikai felülvizsgálatának kiviteli tervei, melyek alapján hamarosan megkezdődnek a munkálatok a helyszínen. A kiviteli terv elkészítése során alapvetően a környéken élő lakosok szempontjait figyelembe véve jelöltük ki a fő irányokat, így marad a kétirányú forgalmi rend a Frangepán közben. A szavazás eredményéről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Megtartjuk a kétirányú forgalmi rendet, a parkolók teljes egészében az útpályán lesznek. A végleges kialakításban 10 parkolóhely áll a környéken élők rendelkezésére.

Az engedélyezés során a hatósági egyeztetések során megszabott feltételek úgy teljesíthetők, ha a kétirányú forgalmi rend megtartása és a járdák felszabadítása érdekében megszüntetünk két, a páratlan oldalon kijelölt parkolóhelyet.

A szavazás során az egyik Frangepán közben található ház lakói közül többen is jelezték, hogy a kijelölt parkolóhelyek a terveknek megfelelő kialakítás esetén megítélésük szerint túl közel kerülnek a mélygarázsok kijárataihoz, mely számukra akadályt jelenthet. A felvetésre nyitottan a kiviteli tervek készítése során ezt is megvizsgáltuk, és a parkolósávot a Frangepán köz 14-16. előtti területen a Fáy utcai csomóponttól távolabb helyeztük annak érdekében, hogy a lakók közlekedését ne akadályozzuk.

A véleményezés során beérkezett lakói kérésre egy mozgáskorlátozott parkolóhelyet is kijelöltünk a Frangepán köz 14-16. előtt.

A Frangepán közben az új parkolási rend kivitelezése szeptember 29-én kezdődik. A forgalomtechnikai munkák tervezetten egy napot vesznek igénybe, így a hét végén már az új rend szerint használhatják a lakókörnyezetükben a parkolóhelyet az itt élők.

A forgalomszabályozás és a biztonságos közlekedés érdekében rövidesen elkészül az új közlekedési lámpa a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében is. Erről és a Röppentyű utca idei felújításáról bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

A Frangepán köz forgalomtechnikai kiviteli terve

Letöltés