Ügyfélablak

Megkezdtük a Szent László út felújítását

Közterületek, parkolás

A teljes pályaszerkezet felújításával valósítjuk meg a Szent László út beruházását a Fáy utca és a Tahi utca közötti szakaszon. A kivitelezést október 16-án megkezdtük, a munkálatok várhatóan november végéig tartanak. A munkálatok eredményeképpen 265 méter hosszan újul meg az utca.

Megkezdődött a Szent László út felújítása a Fáy utca és a Tahi utca között, melynek keretében teljes szerkezetű útépítést végzünk. A korábbi, rossz állapotú kockakő burkolat helyett aszfaltburkolattal burkoljuk le az útpályát, mely minőségi változást eredményez majd az erre közlekedők számára.

A kivitelezés részeként a régi, rossz állapotú szegélyek cseréjét is elvégezzük. A meglévő térkő burkolatú járdák állapota nem indokolja a komplex járdafelújítást, de a teljes szakaszt ellenőrizzük, és ahol szükséges, ott javítjuk a járdaszakaszt.

A kivitelezést megelőzően az FCSM Zrt. a teljes szakaszon csatornarekonstrukciós munkákat végez három ütemben:  elsőként a Tahi utca és a Zsinór utca között végzett felújítást a fővárosi közműszolgáltató, azután a Zsinór utca – Fáy utca közötti szakaszon augusztus eleje óta zajlottak a munkálatok, melyek szeptember végére elkészültek. A csatornafelújítás utolsó üteme, a Fáy utca és a Frangepán utca közötti szakasz várhatóan csak az év végére készül el, ezért ennek a szakasznak a felújítására csak a következő évben kerülhet sor.

Így a Fáy utca és a Frangepán utcai szakaszon az csatornafelújítást követően az FCSM ideiglenes helyreállítást fog végezni, az útépítési munkálatokat pedig jövő év tavaszán valósítjuk meg. Ezzel válik kompletté a Szent László út Tahi utca és Frangepán utca közötti szakaszának mindösszesen 450 méter hosszú és 3750 négyzetméter felületet érintő útfelújítása.

Az útfelújítás terveit a letölthető dokumentumok között találják.

A munkálatok várhatóan november végére elkészülnek.

 

További felújítások

 

Az útfelújítások lendületesen haladnak a XIII. kerületben. Július végén készült el a Katona József utca beruházásának III. üteme.

Szeptemberben készült el az útfelújítás a Tátra utcában, melynek során a Csanády utca és a Victor Hugo utca közötti szakaszon zajlanak a munkálatok. Elkészült a Tutaj utca felújítása a Pannónia Általános Iskola előtti szakaszon..

Parkolókat is felújítottunk idén, 2023-ban a Petneházy utcában és a Tatai utcában újult meg összesen 192 parkolóhely.

Október második hetében kezdtük meg a parkolófelújítást a Radnóti Miklós utcában az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út közötti szakaszon.

A Szent László út felújításának útépítési kiviteli terve

Letöltés

A Szent László út felújításának forgalomtechnikai terve

Letöltés