Ügyfélablak

Megkezdtük a parkolófelújítást a Radnóti Miklós utcában

Közterületek, parkolás

Felújítjuk a parkolót a Radnóti Miklós utca nyugati részén. Az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út közötti szakaszon összesen 85 méteren újul meg a burkolat, ezzel 21 várakozóhelyen várakozhatnak rendezett körülmények között az autósok.

Megkezdődött a parkolófelújítás a Radnóti Miklós utcában az Újpesti rakpart – Pozsonyi utca közötti szakaszon. Az utca Dunához legközelebb eső szakaszán az északi oldalon újulnak meg a parkolóhelyek, melyre azért volt szükség, mert az itt található fák gyökérzete tönkretette a burkolatot. A térkőburkolat állapota megnehezítette a gépjárművek parkolását, kellemetlenséget okozott az itt lakók és ide érkezők számára.

A kivitelezés részeként a parkoló teljes felületét felbontjuk és felújítjuk, a burkolat ezután is térkő lesz. Összesen 85 méter hosszan zajlanak majd a munkálatok. A parkolók hossza 5,5 méter merőlegesen, és ennyi marad a felújítást követően is.

Az eredeti állapot így nézett ki:

A munkálatok részeként a favermeket is megnagyobbítjuk. A Radnóti Miklós utca északi oldalán favermek találhatóak a parkolók közt, melyeket annak érdekében teszünk most az eddiginél nagyobbakká, hogy a fák gyökerei kényelmesen elférjenek. Ezzel a jövőben elkerülhető, hogy a parkoló térköveit a gyökerek balesetveszélyesen felnyomják, a másik oldalon pedig az úttestet is károsítsák. A felújításhoz kötődően egy fa kivágása és pótlása történik meg a favizsgálati jegyzőkönyvnek megfelelően. A favizsgálati jegyzőkönyv megállapítása szerint ugyanis a gyökérzet erősen gátolt fejlődésű, mechanikailag károsodott, korhad. A gyökérnyak súlyosan károsodott, kéregelhalás alakult ki, korhad és odvas.

Az újonnan kialakított zöldfelületeket füvesítjük, összesen 118 négyzetméter füvesített terület lesz majd ezen a szakaszon.

A meglévő kerékpártárolókat a fák és a járda közé helyezzük át.

Az útfelújítás tervét a letölthető dokumentumok között találják.

A munkálatok várhatóan november közepére elkészülnek.

 

További felújítások

 

Az útfelújítások lendületesen haladnak a XIII. kerületben. Július végén készült el a Katona József utca beruházásának III. üteme.

Szeptemberben készült el az útfelújítás a Tátra utcában, melynek során a Csanády utca és a Victor Hugo utca közötti szakaszon zajlanak a munkálatok. Elkészült a Tutaj utca felújítása a Pannónia Általános Iskola előtti szakaszon..

Parkolókat is felújítottunk idén, 2023-ban a Petneházy utcában és a Tatai utcában újult meg összesen 192 parkolóhely.

Hamarosan pedig kezdődik a Szent László utca Fáy utca és Zsinór utca közötti szakaszának felújítása.

A Radnóti Miklós utca parkolófelújításának terve

Letöltés