Ügyfélablak

Megjelent a tavaszi általános lakáspályázat – már lehet pályázni

Ingatlangazdálkodás
Pályázati hírek

Április 22-ig nyújthatják be pályázataikat a XIII. Kerületi Önkormányzat által kiírt pályázatokra azok, akik önkormányzati lakást bérelnének. Ezúttal 97 lakásra lehet pályázni. Ezzel egyidejűleg elérhető a Petneházy utca 90. pályázata, ahol további 68 lakásra pályázhatnak az érdeklődők.

Április 22. 16 óráig lehet beadni a pályázatokat a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérleti jogának elnyerésére.

A pályázaton részt vehet azon cselekvőképes természetes személy:

  • aki a pályázat kiírásának napján betöltötte a 18. életévét (vagy házasságkötés útján nagykorúvá vált),
  • aki vállalja, hogy a bérleti szerződésben meghatározott lakbér és lakáshasználathoz kapcsolódó díjakat a lakásbérlet teljes időtartama alatt megfizeti,
  • aki a pályázat kiírásának napján legalább 5 éve, a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás leadása esetén legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él. E jogszabályi feltétel alól mentesül az a pályázó, aki az Önkormányzat XIII. kerületen kívül található lakásának felajánlásával pályázik, amennyiben legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet az Önkormányzat tulajdonában lévő lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a 3 évet, és az életvitelszerű lakhatás feltételei minden esetben igazoltak (a pályázó életvitelszerű lakhatási körülményeit a Megbízott jogosult a pályázatban bejelentett állandó lakóhelyen ellenőrizni). A XIII. kerületi lakcím nélküli lakcímkártya nem felel meg a fenti kitételnek. A pályázónak a XIII. kerületi állandó lakcím időtartamával a pályázat kiírásának napján rendelkeznie kell.

 

A pályázati dokumentáció beszerzése:

Pályázni a sorszámozott pályázati dokumentáció benyújtásával lehet.

A sorszámozott pályázati dokumentáció térítés ellenében szerezhető be a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain.

A térítési díja bruttó 3.000 Ft.

 

További részletek elérhetők a részletes pályázati kiírásban.

Ezzel egyidejűleg elérhető a Petneházy utca 90. pályázata, ahol további 68 lakásra lehet pályázni.

A Petneházy utca 90. számú ingatlan lakásainak bérleti jogára kiírt pályázat részleteit itt találják.

A Petneházy utca 90. lakásaira kiírt pályázathoz kötődően részletes segítséget nyújtunk a Petneházy utcai új építésű lakásokra pályázhat – itt olvashatja, hogyan című cikkünkben.

 

További pályázatainkat ITT találják.