Ügyfélablak

Már a Tutaj utcában is kerékpáros szervizpont

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Idén további egy helyszínre helyeztünk ki kerékpáros szervizpontot a kerületben, így már összesen 3 különböző ponton javíthatják szükség esetén járműveiket ilyen berendezéssel a kétkerekűvel közlekedők. Ezen kívül egyre több helyszínen érnek el kerékpárpumpákat is.

Már a Tutaj utcába is kihelyeztünk kerékpáros szervizpontot, melynek köszönhetően a Pannónia Általános Iskola közelében is megtalálnak ilyen eszközt a kerékpárosok, amennyiben szükségük van rá.

A Pannónia Általános Iskola előtt nemcsak kerékpáros szervizpont üzemel mostantól, hanem a kerékpárok tárolását segítendő fedett kerékpártárolót alakítottunk ki. Az itt található kerékpártámaszokat így védettebb helyen tudhatják tulajdonosaik.

Az idén is már több helyszínen fejlesztettük a kerékpáros infrastruktúrát. A kerékpárok szervizelésére alkalmas berendezést telepítettünk a nyár folyamán: a Rákos-patak déli oldalán alakítottunk kiszervizpontot, melyet július óta használhatnak szükség esetén az arra kerekezők. Ezen kívül idén szeptemberben a Gabriel Garcia Marquez parkban is létesült szervizpont.

Az idei évben már korábban is telepítettünk kerékpárpumpát az alábbi helyszíneken:

  • Országbíró utca – Béke utca kereszteződése,
  • Moszkva sétány végén a Népfürdő utca vonalában a kerékpárút mellett,
  • Thurzó park.

 

A Béke utcánál a nyugati oldalra került a pumpa. A Moszkva sétánynál pedig az északi részen, közvetlenül a kerékpárút mellett helyezkedik el a berendezés. A Thurzó parkba pedig  a park megnyitására kikerült az új pumpa. 

A tavalyi évben a kerület négy helyszínén helyeztünk ki kerékpárpumpát.

A 2022-2027. közötti időszakra vonatkozó kerékpáros koncepciót letölthető dokumentumként honlapunkon is megtalálja itt.