Ügyfélablak

Kerékpáros szervízpont a Rákos-pataknál

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Szervízpontot alakítottunk ki a kerékpárosok számára a Rákos-patak mentén, akik a Béke utca-Tahi utca találkozásánál használhatják a kihelyezett berendezést szükség esetén.

Kerékpárpumpák állnak a kerékpárosok rendelkezésére a XIII. kerület több pontján. Ezek mellett a júliusban elkészült szervízpont újabb segítség a kerékpárosoknak.

A tavalyi évben kezdtük meg átfogó programunkat, melynek keretében kerületszerte több helyszínen telepítünk kerékpárpumpákat a kétkerekűzőknek. A XIII. Kerületi Önkormányzat kerékpáros stratégiájában meghatározott program keretében 2022-ben négy helyszínen telepítettünk pumpákat. Idén folytatjuk a stratégiai célunk megvalósítását, a most elkészült kerékpáros szervízpont a Rákos-patak mentén kerékpározókat szolgálja ki.

A tavalyi évben a kerület négy helyszínén helyeztünk ki kerékpárpumpát, ennek részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak.

A tervek szerint az alábbi helyszínre kerülnek ki idén még pumpák:

  • Országbíró utca – Béke utca kereszteződése,
  • Moszvka sétány végén – Népfürdő utca vonalában a VEKOP keretében megépülő kerékpáros pihenő mellett,

 

A Rákos-patak déli oldalára pedig egy szervízpontot terveztünk idén kialakítani, mely elkészült, már használhatják azt szükség esetén a kerékpárosok.

Közelről így néz ki a berendezés.

Idén már a Thurzó parkban is átadtunk egy kerékpárpumpát.

A kerékpárpumpák telepítéséről korábbi cikkünkben is írtunk.

A XIII. Kerületi Önkormányzat kerékpáros stratégiája összefoglalóan tartalmazza mindazokat az intézkedéseket, mellyel az önkormányzat a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása érdekében tesz.

Intézkedéseinket a közelmúltban díjazták is, Haladó kerékpárosbarát település és Haladó kerékpáros munkahely címet nyertünk.