Ügyfélablak

Elkészült a gyalogátkelő a Petneházy utcánál

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Újabb gyalogátkelőhelyen kelhetnek át biztonságosan a gyalogosok a Röppentyű utcán, miután nemrégiben elkészült a zebra a Petneházy utca és a Röppentyű utca kereszteződésében.

Régóta várt beruházás valósulhatott meg a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésében, ahol a közelmúltban a negyedik ágon felfestett gyalogátkelővel az eddiginél kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetnek a gyalogosok. A kereszteződés északi ágán hiányzó zebra az itteni jelentős gyalogosforgalom számára jelent könnyebbséget.

A gyalogátkelő kivitelezése a Röppentyű utca 2023 nyarán elkészült beruházásához kötődik, melynek keretében 850 méter hosszan teljes szélességében felújították a burkolatot, egyúttal a burkolatfestések is megújultak.

A Röppentyű utca tavalyi felújítását régóta szorgalmazta a kerületi önkormányzat a beruházásért felelős Fővárosi Önkormányzatnál, emellett a munkálatokhoz a XIII. Kerületi Önkormányzat is hozzájárult 43 millió forinttal annak érdekében, hogy megvalósulhasson két fontos kiegészítő beruházás. Egyfelől a Röppentyű utca és a Frangepán utca csomópontjába tervezett közlekedési lámpa készülhetett el a kerületi önkormányzat szerepvállalásával, másfelől a most elkészült Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésébe tervezett gyalogátkelő negyedik ágának finanszírozását is a kerület vállalta a lakosok érdekében.

A gyalogátkelőhely létesítésével tovább javult a közlekedésbiztonság a kerületben.