Ügyfélablak

Tizenegy szakaszon újultak meg járdák idén a XIII. kerületben

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Elkészült az utolsó 2023. évi járdafelújítás a XIII. kerületben: a Nővér utca keleti oldalán újult meg a járda. Ezzel 11 helyszínen valósult meg ilyen jellegű kivitelezés idén, az elmúlt öt esztendőben pedig összesen 73 helyszínen került sor hasonló beruházásra.

A Nővér utca északi szakaszán a keleti oldal járdájának felújításával befejeződött a XIII. kerület 2023. évi járdafelújítási programjának megvalósítása. November 23-án kezdtük meg a munkálatokat a Nővér utcában, mely az idei esztendő utolsó ilyen jellegű kivitelezése volt. A beruházás december második felében elkészült, s ezzel valamennyi idei évre tervezett járdafelújítást befejeztünk.

A Nővér utcában a Kámfor utca – Rákospalotai út közötti szakaszon a keleti oldalon újult meg a járda a XIII. Kerületi Önkormányzat 2023. évi beruházásának köszönhetően. Lakossági kérés alapján a tavalyi évben elkészült a Nővér utcai járda felújítása a mostanitól délre eső részen, a Rákospalotai út – Gyöngyösi utca közötti szakaszon. Az idei évben ennek a munkának a II. ütemét végeztük el. Jövőre pedig következik a folytatás: a Kámfor utca – Rákospalotai út közötti szakaszon a nyugati oldalon tervezzük a kivitelezést tavasszal, ezzel teljessé téve a Nővér utca Gyöngyösi utcától északra eső részének felújítását.

Az év során összesen 11 helyszínen újulhatott meg a burkolat. Valamennyi helyszínen térkő burkolatot építettünk ki.

Elsőként a Reitter Ferenc utca keleti oldalán újítottuk fel a járdát. Itt a Keszkenő utca – Reitter Ferenc utca 135. között kapott új burkolatot a szakasz. Ezen a részen február 27-én kezdtük meg a kivitelezést, mely márciusban elkészült.

A képeken a Visegrádi utca Csanády utca és Victor Hugo utca közötti szakasza látható az augusztusban elkészült felújítást követően.

A 2023. évben felújított járdaszakaszok

Idén olyan helyszíneken dolgoztunk, ahol a felújítást megelőzően aszfaltburkolatú járda volt. Ezeken a helyszíneken minden esetben megromlott, lokális javítással kezelhetetlenné vált a burkolat. Minden helyszínen térkő burkolatra váltottunk, melynek köszönhetően a későbbiekben az esetleges javítások is könnyebbé válnak.

Az idei évben az alábbi helyszíneken készült el járdafelújítást:

  • Reitter Ferenc utca keleti oldali járda felújítása: a Keszkenő utca – Reitter Ferenc utca 135. között
  • Szintén a Reitter Ferenc utca keleti oldali járda felújítása történt meg egy délebbi szakaszon, az Országbíró utca – Ambrus utca között
  • Petneházy utca északi oldali járda felújítása a Lomb utca – Petneházy utca 12. között
  • Forgách utca déli oldali járda felújítása a Váci út – Lomb utca között
  • Hegedűs Gyula utca keleti oldali járda felújítása a Szent István körút – Katona József utca közötti szakaszon
  • Hegedűs Gyula utcai nyugati oldali járda felújítás az Ipoly utca – Gogol utca közötti szakaszon
  • Visegrádi utca  keleti oldali járda felújítás a Révész utca – Véső utca között
  • Visegrádi utca páros nyugati oldala a Csanády utca – Victor Hugo utca között
  • Ipoly utca déli oldali járda felújítása az Ipoly utca 5. előtt
  • Tatai úti parkoló és járda felújítása a Fáy utca – Tahi utca között
  • Nővér utca a Rákospalotai utca és a Kámfor utca között a keleti oldalon.

 

Valamennyi idén felújított járdaszakaszunk esetében lakossági kérésre végeztük el a munkálatokat. Az idei évben a leghosszabb szakaszon a Visegrádi utca Révész utca – Véső utca között szakasza újult meg, itt 231 méter hosszan közlekedhetnek felújított szakaszon a lakosok.

A 2023. évben összesen 2423 méter hosszan újítottunk fel járdákat. Ezek közül 1409 méter hosszan önálló járdafelújítást végeztünk, további 1014 méter hosszan pedig az elkészült út- és parkoló felújítási munkánk során újítottunk fel járdaszakaszokat.

A korábbi években is intenzíven zajlott a járdafelújítás a XIII. kerületben. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában az előző négy esztendőben összesen 62 helyszínen korszerűsítettük a járdát:

  • 2022: összesen 3670 méter hosszan – 14 helyszínen
  • 2021: összesen 1680 méter hosszan– 13 helyszínen
  • 2020: összesen 1680 méter hosszan– 17 helyszínen
  • 2019: összesen 2490 méter hosszan– 18 helyszínen

 

A járdafelújítások tervezésénél figyelembe vesszük az Újlipótvárosi Mobilitási Terv fő célkitűzéseit is.

 

Útfelújítások 2023-ban

 

Idén összesen 1540 méter hosszan újítottunk fel utakat a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.