Ügyfélablak

Díjazták a Vizafogó parkot

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Ismét rangos díjat nyert a XIII. Kerületi Önkormányzat egyik közterületi fejlesztése. A tájépítészeti kategória első helyezését érdemelte ki a Vizafogó park a FIABCI Hungary által megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

Szakmai szervezet díjazta a XIII. Kerületi Önkormányzat egyedi és különleges hangulatú parkját, a Vizafogó parkot. A Hullámzó víztükör – A Vizafogó park fejlesztése a XIII. kerületben című pályázatunkkal a tájépítészeti kategória első díját hozhatta el a közterületi beruházásunk. A XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton elért eredmény igazolja, hogy a parkunk nem kizárólag a XIII. kerületi lakosok egyik kedvenc helye, hanem egyúttal az ingatlanfejlesztési szakma által is elismert zöldterületi fejlesztés.

A kerekasztal-beszélgetésen a magyar fejlesztők bemutatták a magyarországi ingatlanfejlesztés legújabb eredményeit, köztük megismerhették az érdeklődők a XIII. kerületben megvalósult Vizafogó parkot is.

A FIABCI Hungary rangos díjával értékelte a zsűri azt, hogy a Vizafogó park vitathatatlanul értéket teremt a környezetében élők számára. Emellett a park karakterével, parki elemeivel egyedi identitást is biztosít a XIII. kerületnek.

A Vizafogó parkkal egy olyan ökopark jellegű zöldfelület jött létre, amelynek elvei között a klímavédelem, a fenntarthatóság és a minél inkább természetes felületképzések szerepelnek. A hőmérsékletre gyakorolt hatás szempontjából a 938 m2 vízfelülettel rendelkező mesterséges tó, jelentősen növeli a komfortérzetet a nyári időszakban.

A parkot azonban emellett sok más időszakban is szívesen használják.

A Vizafogó park korábban a Budapest Építészeti Nívódíjat is kiérdemelte.

A közelmúltban díjazták a Thurzó parkot is, mely az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj odaítélésénél a második helyet kapta.

A beruházás az AngyalZÖLD 3.0 program keretében valósult meg.