Ügyfélablak

Díjazták a Thurzó parkot

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Második helyezést érdemelt ki az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj odaítélésénél a Thurzó park. A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának eredményeképp idén májusban átadott park a lakosok körében is kedvelt, a pihenőparkot nap mint nap sokan keresik fel.

Szakmai szervezet díjazta a XIII. Kerületi Önkormányzat idei évi zászlóshajó beruházását, a Thurzó parkot. Az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj kiosztásakor  a második helyet érdemelte ki a fejlesztés, mellyel jelentős szakmai szervezet elismerését vívta ki a XIII. kerületi ökopark. A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által odaítélt díj rangos elismerés, az értékelésnél fontos szempont, hogy egy városi zöldterület milyen hozzáadott értéket képvisel.

 

A Thurzó parkot idén májusban adtuk át a lakosságnak. A beruházás keretében 5000 négyzetméteres területen, ökopark jelleggel alakította ki legújabb parkját a XIII. Kerületi Önkormányzat. A területen 12000 növényt, 77 fát ültettünk és 1800 négyzetméter gyepfelületet hoztunk létre. A pihenőjelleget három függőágy, padok, székek, napozóágyak és piknikasztalok biztosítják.

A beruházás az AngyalZÖLD 3.0 program keretében valósult meg.

A park bejáratánál található komfortpont részeként  férfi, női és mozgássérült illemhelyet is kialakítottunk, a mozgáskorlátozott mosdóban pelenkázót is elhelyeztünk.

A mosdó és a parki sétányok akadálymentesek.

A park 6 bejáraton keresztül érhető el, 8:00 és 22:00 óra között látogatható.

A Thurzó parkot képes beszámolónkkal mutatjuk be Önöknek. 

A Thurzó park mellett más XIII. kerületi zöldterületeket is díjat érdemelt már. A Vizafogó park a Budapest Építészeti Nívódíjat érdemelte ki.