Ügyfélablak

Átadtuk a Szent László út felújítását

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Komplex módon megújult a Szent László út burkolata, és ezzel csaknem 1 km hosszú szakaszon és 8.000 m2 felületet érintő beruházással valósulhatott meg az út felújítása a Tahi utca és a Szegedi út közötti szakaszon.

Ünnepélyes keretek között adta át a Szent László út komplex fejlesztését dr. Tóth József polgármester április 23-án. A projekt az AngyalZÖLD 3.0 program keretében valósult meg a Szegedi út és Tahi utca közötti szakaszon 415 millió forint értékű beruházással.

A felújítás keretében teljes szerkezetű útépítést végeztünk. A korábbi, rossz állapotú kockakő burkolat helyett aszfaltburkolattal burkoltuk le az útpályát, amely fontos lépés volt a kerületi kockakő burkolatú utak felszámolásában. A projekt több ütemben valósult meg, elkészülte minőségi változást eredményezett az erre lakók és a Szent László úton közlekedők számára.

A kivitelezést tervezetten és szervezetten valósítottuk meg, egyeztetve a közműszolgáltatókkal. Az útfelújítást megelőzően az FCSM Zrt. a teljes 1 kilométeres szakaszon csatornarekonstrukciós munkákat végzett. A Szegedi út és Frangepán utcai szakaszon, együttesen 600 méter hosszúságban a Fővárosi Vízművek Zrt. is elvégezte a vízhálózat cseréjét azt megelőzően, hogy az önkormányzati beruházáshoz hozzákedtünk.

A Szent László út Tahi utca és Szegedi út közötti teljes szakaszán kerékpáros nyomot festettünk fel, így – ahogy lenti képünkön is látható – a Szent László út teljes hosszán mindkét irányba haladhatnak a kerékpárosok.

A járda melletti zöldsávokat is felújítottuk, amelynek során összesen 2 011 négyzetméter terület füvesítését végeztük el.

A Szent László út csaknem 1 km hosszan újulhatott meg több ütem keretében az elmúlt négy évben. Összesen 8 000 négyzetméter felületet érintett az útfelújítás. A XIII. Kerületi Önkormányzat 415 millió forint értékű beruházással korszerűsítette Angyalföld egyik fontos észak-déli irányú útszakaszát.

A Frangepán utca-Tahi utca közötti szakaszon 4 mikromobilitási pontot létesítettünk, amelyeket zöld burkolati jellel festettünk körül. Ezen kívül kerek zöld színű táblával is jelöltük a rollerek tárolására alkalmas helyszíneket. A mikromobilitási pontok létrehozásával segítjük az alternatív közlekedési megoldások terjedését, és az autósok számára más közlekedési módokat teszünk elérhetőbbé.

 

Folytatódnak az útfelújítások

 

A 2024. év során összesen 2 300 hosszú és 18 965 négyzetméter területnyi útszakasz felújítását tervezzük a kerület legkülönbözőbb részein. Ezzel a kezelésünkben lévő 92,3 km hosszú úthálózat 2,49 %-a újulhat meg.

A kivitelezések folyamatosak. Már zajlik a Váci út és a Dagály utca kereszteződésénél lévő kiteresedés járda- és zöldterületi felújítása.

A Szent László út téma volt már az Ilyen volt – ilyen lett rovatunkban, ahol az idén elkészült szakaszt tekinthették meg.