Ügyfélablak

Közönségszavazás: Ön is szavazhat a Gyöngyszem Tagóvodára!

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Korszerű beruházással újult meg a közelmúltban a Gyöngyszem Tagóvoda. A fejlesztés eredményeként az ide járó XIII. kerületi gyermekek a legmodernebb környezetben tölthetik a mindennapjaikat. A felújított óvoda a Média Építészeti Díjának közönségszavazásán finalista lehet. Szavazzon Ön is a XIII. kerület korszerű beruházására!

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában újulhatott meg a Gyöngyszem Tagóvoda Angyalföldön. A Gyöngyösi lakótelepen működő Gyöngyszem Tagóvoda átalakítása a gyermekek, a szülők és a pedagógusok igényeit is szem előtt tartva, korszerű okosmegoldásokkal valósult meg az Archikon tervei alapján.

A Média Építészeti Díja címért ez a fejlesztés is indult. A nemzetközi előzsűri idén négy projektet választott ki a legjobb 10 közül, az ötödik továbbjutó kiléte közönségszavazással dől el. Az esélyesek egyike a Gyöngyszem Tagóvoda.

A Gyöngyszem Tagóvoda funkcióinak kialakításánál a modern kor követelményei és a legkorszerűbb technika alapján született meg az a tanulási környezet, amelyben a különböző fejlődésmenetű gyermekek egy időben és egy helyen találhatják meg a számukra élményt adó és emellett fejlesztő hatású tevékenységeiket. A megvalósítás során a természeti és épített környezet, valamint az óvodai nevelés és a digitális pedagógia harmonikus találkozásának egyensúlyára törekedtek a tervezők. Ebben az oktatási intézmények szerepe meghatározó a tanulási környezet funkciójának újragondolásával.

Fontos, hogy smart óvodaként újult meg az intézmény: a SMART célok három fő szempont mentén valósultak meg, építészeti, gépészeti és pedagógiai szempontból. A pedagógiai elgondolás adta a kialakítás kereteit.

További részletek a fejlesztésről korábbi cikkünkben olvashatók.

A tervről és a Gyöngyszem óvodáról itt találnak részleteket.

Szavazzanak Önök is a XIII. kerület smart óvodájára!

Szavazni október 13-án éjfélig lehet.

Korábbi díjazott fejlesztéseink

 

A Vizafogó park korábban a Budapest Építészeti Nívódíjat is kiérdemelte.

Ezen kívül díjazták a Thurzó parkot is, mely az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj odaítélésénél a második helyet kapta.

A beruházás az AngyalZÖLD 3.0 program keretében valósult meg.