Ügyfélablak

Hamarosan kezdődik a Radnóti Miklós utca felújítása

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Napokon belül startolhat a Radnóti Miklós utca felújítása a Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon. A kivitelezést várhatóan július 18-án kezdjük, a munkálatok tervezetten szeptember végéig fejeződnek be. A munkálatok során 190 méter hosszan újul meg az utca.

Várhatóan július 18-án kezdődik a Radnóti Miklós utca felújítása. Ezzel a beruházással Újlipótváros egyik fontos kelet-nyugati irányú utcájának egy szakasza kap új burkolatot. Az idei nyáron a Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszon zajlik majd a munka összesen 190 méter hosszan.

A beruházás során a meglévő aszfalt kopóréteg profilmarására kerül sor. A kivitelezés keretében új kopóréteget építünk be, helyenként teljes pályaszerkezet-csere lesz, illetve új pályaszerkezetet építünk.

 

Két csomópontot is kiemelünk

 

Járdafelújítással együtt válik komplexxé a felújítás: a Tátra utca Hegedűs Gyula utca között a teljes szakaszon elbontjuk a határoló szegélyeket és a járdaburkolatot. Új szegélyt és új betonkő járdaburkolatot építünk. A gyalogosfelületek mindenhol betonkő burkolattal készülnek, melyeket a zöld felületektől kerti szegélyek választják el.

A gyalogosátvezetéseknél az útpálya kiemelés miatt szintbeli átjárást biztosítunk. A közlekedésbiztonságot segíti, hogy taktilis jelzőkövek lesznek a járda szélére építve, a kijelölt gyalogos átkelőhelyek előtt pedig rávezető köveket is építünk a burkolatba.

A gyalogosközlekedés javítása érdekében két csomópontot kiemelünk: a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca kereszteződésében egyaránt kiemelésen hajtanak majd át az autósok a beruházás elkészültét követően. A meglévő sebességcsillapító küszöbök elbontjuk, és a Hegedűs Gyula utcai és a Pannónia utcai egész csomópontot kiemeljük speciális, 10 cm vastag térkő burkolattal. Ennek alkalmazása a buszközlekedés terhelésére tekintettel történik.

Az átépítés során a burkolati jeleket újra felfestjük. Fontos szempont a vízelvezetés, valamint a létesítményekhez való megfelelő csatlakozás kialakítása. A csatornaaknákat, víznyelőket az átépítés során szintbe helyezünk.

 

Zöldítés is készül a Radnóti Miklós utcában

 

A forgalom elől elzárt területeken összesen öt zöld sziget alakítunk ki, melyeket beton lépcsőelemek és kis kerti kerítések határolnak. A zöld szigetek kiemelt ágyások lesznek.

A déli területen a járda területében három faverem is készül a beruházás keretében. Ezeket a gyalogos felülettől kerti szegély és kis kerítés választja majd el. A favermekbe mezei juharfákat telepítünk.

Az épített zöldfelületeket évelő cserjékkel ültetjük be.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában megvalósuló útfelújítás a tervek szerint szeptember végére készül el.

Az útfelújítás terveit a letölthető dokumentumok között találják. A kivitelezés során végül a terveken látható pollersor az előző szakaszok tapasztalatait figyelembe véve nem lesz kihelyezve.

 

További felújítások

 

Várhatóan augusztus végére készül el a Katona József utca felújításának negyedik üteme, melyet július elején kezdtünk meg. Újlipótváros legdélebbi kelet-nyugati irányú utcája tervezett program keretében újul meg. Tavaly nyáron készült el a Katona József utca beruházásának III. üteme.

A Katona József utca felújításának korábbi ütemei is zöldítéssel együtt valósulhat meg. Erről itt olvashat.

Szintén környező beruházás, a tavaly ősszel megvalósult  parkolófelújításunk a Radnóti Miklós utcában az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út közötti szakaszon.

A 2023. évben összesen 1540 folyóméter hosszú úthálózat felújítását végezte el a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A Radnóti Miklós utca felújításának útépítési kiviteli terve

Letöltés

A Radnóti Miklós utca felújításának forgalomtechnikai terve

Letöltés