Ügyfélablak

Harmincszor is ilyen volt – ilyen lett a XIII. kerület

AngyalZÖLD 3.0
Ilyen volt - ilyen lett
Közterületek, parkolás

Jubilál rovatunk, az Ilyen volt - ilyen lett. Tavaly ősszel azzal a céllal kezdtük el a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján a cikksorozatot, hogy bemutassuk, miként fejlődik kerületünk. Sorozatunk célkitűzése, hogy bemutassa: milyen volt az adott téma a kivitelezés előtt és milyen lett annak eredményeképp.

Immár harmincadik részéhez érkezett az Ilyen volt – ilyen lett rovatunk. Ennek keretében tavaly ősz óta hétről hétre megismerhetnek olvasóink elkészült beruházásokat, felújításokat, melyeknek köszönhetően szebb és jobb lesz kerületünk. Felújításainkat, átalakításainkat, de új beruházásainkat is azzal a fő szemlélettel tervezzük, hogy élhető lakókörnyezetet biztosítsunk a kerületi lakosoknak. A XIII. Kerületi Önkormányzat a közterületi és az intézményi beruházásait, fejlesztéseit is tervezetten és ütemezetten végzi, de emellett lakossági kérésre is történnek kisebb vagy  fejlesztések a kerületben.

Sorozatunk legújabb tagja egy összefoglaló az elmúlt időszak sajátos áttekintésére. Szubjektív válogatás, hisz beruházásaink sora, pláne kisebb projekjeink száma sokkal nagyobb annál, hogy minden szóba kerülhessen.

Nézzék meg Önök is válogatásunkat! Tekintsék meg ezúttal is, eképpen is, hogy milyen volt egy-egy témánk régen, és milyen lett az elkészülést követően.

 

Januárban készült el a Jakab József utca környezetében átfogó parki fejlesztésünk, melynek keretében 4500 négyzetméteres területen valósult meg zöldterületi beruházás. Ennek keretében talajtakaró, évelő növények és díszfüvek kerültek a területre.

Ilyen volt – ilyen lett a Jakab József utca:

A szabadidős sportok kedvelői örülhettek annak, hogy a Gyermek térre ping-pong asztal került. A fejlesztésre annak a felismerésnek köszönhetően került sor, hogy a kerület minden részén szívesen fogadják a lakosok a ping-pong asztalok kihelyezését. Ennek köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt asztaliteniszezhetnek immár a Gyermek téren is tavaly júniustól.

Ilyen volt – ilyen lett a ping-pong asztal a Gyermek téren:

Fontos közlekedésbiztonsági fejlesztésekre is sor került. Régóta várt beruházás valósulhatott meg a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésében, ahol sokan jelezték korábban a zebra hiányát a kereszteződés északi oldalán. A gyalogátkelő a Röppentyű utca felújítását követően a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozásával készült el tavaly december végére.

Ilyen volt – ilyen lett a lámpás átkelő a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésében:

Cikksorozatunk legutóbbi cikkében az egyik legbeépítettebb területen történt változást mutattunk be. A virágládák cseréjét követően a planténerek szépen tündökölnek Újlipótvárosban. A ládákat tűzliliomok díszítik.

Ilyen volt – ilyen lett az Ipoly utca Pannónia utcához közeli része:

Ilyen volt – ilyen lett rovatunk többi hírét honlapunkon visszanézhetik.

Olvashatnak egyebek között a Váci út és Dagály utca kereszteződésének fejlesztéséről, bemutatjuk a kerékpáros szervizpontot és fedett kerékpártárolót a Tutaj utcában, témánk volt a Szent László út felújítása, mely két ütemben épült meg, emellett a Marina parti kutyafuttató létesítése is.

Ilyen volt ilyen lett rovatunk valamennyi részét híreink között találják.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

 

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.