Ügyfélablak

Új közlekedési lámpa a Röppentyű utcánál

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Üzemel az új közlekedési lámpa a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében, mely a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozásával valósult meg. Ezzel tovább javult a közlekedésbiztonság Angyalföld egyik rendkívül forgalmas utcájában.

A Röppentyű utca idén elkészült felújításához kötődően született meg a döntés, hogy lámpás kereszteződés legyen a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében. A Röppentyű utca idén nyár elején elkészült beruházásához kötődően a XIII. Kerületi Önkormányzat vállalta, hogy finanszírozza a lámpás kereszteződés kialakítását annak érdekében, hogy a kiemelten forgalmas kereszteződésben javuljon a közlekedésbiztonság. Így összesen 43 millió forinttal járult hozzá a XIII. Kerületi Önkormányzat a Röppentyű utca és a Frangepán utca csomópontjába tervezett közlekedési lámpa és a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésébe tervezett gyalogátkelő negyedik ágának finanszírozásához. Ezek közül a közlekedési lámpa elkészült.

A beruházás eredményeképpen az Árpád hídi lehajtó és a Váci út felől érkezők vagy arra tartók, illetve az észak-déli irányban erre közlekedők számára is biztonságosabbá, szabályozottabbá vált a közlekedés. A lámpás kereszteződés északi, nyugati és keleti ágán is lámpával védetten kelhetnek át a gyalogosok.

A közlekedési lámpa kivitelezése a Röppentyű utca felújításához igazítva történt meg, üzembe helyezése a Frangepán utcai távhőrekonstrukciós munkálatok elkészültét követően valósulhatott meg. Így végül október 17-e óta üzemel az új lámpa.

Teljes körű felújítás

A Röppentyű utca felújításával teljes körűvé vált a Pap Károly utca és a Göncöl utca tengely felújítása, melynek keretében idén a Röppentyű utcán 850 méter hosszan teljes szélességében felújították a burkolatot, egyúttal a burkolatfestések is megújultak.

Ilyen volt és ilyen lett a Röppentyű utca.

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.