Ügyfélablak

Megkezdtük a Gergely Győző utcai átvezetés kivitelezését

Közterületek, parkolás

A víznyelő áthelyezésével megkezdődött a kiemelt gyalogosátvezetés kivitelezése a Gergely Győző utca és a Tátra utca kereszteződésében.

Már zajlanak a munkálatok a Gergely Győző utca és a Tátra utca kereszteződésében. A Tátra utcán át közlekedő gyalogosok számára biztosít majd biztonságosabb közlekedést a kiemelt gyalogos átvezetés, melynek köszönhetően a járdaszinttel azonos magasságban haladhatnak át a gyalogosok. A kiemelt átvezetésre tábla figyelmezteti majd az autósokat.

Lakossági kezdeményezésre vizsgáltuk meg a kereszteződésben a gyalogosok számára az átvezetés lehetőségét. A terveket két változatban készítettük el, melyeket lakossági véleményezésre bocsájtottunk annak érdekében, hogy a környéken élők számára optimális megoldás szülessen. Az online társadalmi egyeztetés keretében a lakosok végül a kiemelt átvezetés megvalósítása mellett tették le voksukat.

A kivitelezés első lépéseként a víznyelő áthelyezése történik meg.

A kiemelt átvezetés terveit korábban közzétettük a honlapunkon.

A munkálatok várhatóan november végére elkészülnek.

 

Igazodva az Újlipótvárosi Mobilitási Tervhez

A Tátra utca és a Gergely Győző utca kereszteződésénél megvalósuló gyalogos átvezetés előkészítésénél alapvető szempont volt a közlekedésbiztonság javítása. Önkormányzatunk hosszú évek óta folyamatosan és következetesen képviseli azt a szemléletet, hogy a gyalogosközlekedés prioritást élvez a többi közlekedési formával szemben. Ez az alapvetés az Újlipótvárosi Mobilitási Tervben is megjelenik. A stratégiai célokat és a megvalósítás részleteit is összefoglaló Újlipótvárosi Mobilitási Tervet itt  ismerhetik meg.

További felújítások

Nem ez az egyetlen utat érintő beruházás, amely a Tátra utcában megvalósul idén.  Szeptemberben készült el az útfelújítás a Tátra utcában, melynek során a Csanády utca és a Victor Hugo utca közötti szakaszon zajlanak a munkálatok.

Közeli beruházás még, hogy október közepén megkezdtük a parkolófelújítást a Radnóti Miklós utcában az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út közötti szakaszon. A kivitelezés azóta elkészült.

A gyalogosközlekedés biztonságosabbá tétele érdekében több helyszínen gyalogosátkelőhelyet létesített idén is, eddig hét helyszínen készült el ilyen beruházás 2023-ban. Jelenleg is két helyszínen zajlik a kivitelezés: a Hegedűs Gyula utca és az Ipoly utca kereszteződésében a déli és a nyugati ágon lehet majd zebrán átkelni a beruházás elkészültével, míg a Hegedűs Gyula utca és a Balzac utca kereszteződésében a déli és a keleti ágon létesítünk gyalogátkelőhelyet.

 

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.