Ügyfélablak

Képeken a Szováta park

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

A Szováta park játszóterét leggyakrabban a közvetlen környezetében élők vagy az intézménybe a közelbe járó gyerekek használják, de a kerület más pontjain lakók számára is érdemes felkeresni. Akár járt már itt, akár később tervezi, képeinken most Ön is megtekintheti a XIII. kerület idén megújult játszóterét.

Szívesen és örömmel használják a gyerekek a Szováta park játszóterét, melyet májusban nyitottunk meg a környékbeli és az erre járó gyerekek számára. A beruházás az AngyalZÖLD 3.0 program keretében valósult meg.

Most képeken is bemutatjuk Önöknek, miért érdemes eljönni az Országbíró sétányon található játszótérre. A területet a beruházás keretében 15%-kal észak-déli irányban megnöveltük, így 2800 nm felületen találhatók az érdekes és egyedi játszóeszközök, melyen a kicsik és nagyok változatos módon tudnak játszani.

A beruházás részleteiről korábbi cikkünkben írtunk.

A hintákon kisebb és nagyobb gyerekek is boldogan hintázhatnak.

A napvitorlák alatt a gyerekeket védjük a naptól. Szerte a XIII. kerületben napvitorlákat telepítettünk a játszótereinkre, hogy a hosszabb időre a játékba belefeledkező kicsik és nagyok is kellemes körülmények között játszhassanak. Így van ez a Szováta parkban is.

A játszótér északi területe a nagyobb – 3 évnél idősebb – korosztály számára készült, a déli játszórész pedig elsődlegesen a kisebb gyerekeknek. Az Országbíró sétányra régóta járó gyerekek megszokhatták, hogy kisebb KRESZ-pályán gyakorolhatják a közlekedési szabályokat. Ezt a funkciót megőriztük, immár megújulva áll a kicsik rendelkezésére.

Az Országbíró sétány nagy játszóterén 10 támlás padra és 6 székre ülhetnek le a gyerekek és szüleik.

A parkon kívül a park nyitvatartását és a fő tudnivalókat tartalmazó ismertető táblát helyeztünk el, belül pedig testvérvárosunkról, a parknak nevet adó Szovátáról olvashatnak. A testvérvárosok köve a két település szoros barátságát szimbolizálja.

A XIII. Kerületi Önkormányzat AngyalZÖLD 3.0 stratégiájáról ITT olvashat további részleteket.