Ügyfélablak

Idén is lelkesen gondozzák ágyásaikat a közösségi kert használói

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Tavasszal megkezdhették ágyásaik gondozását a közösségi kert használói a Kárpát utcában. Különféle növényeket ültetnek és gondoznak rendszeresen kis kertjeikben. Aktívan és igyekezettel ápolják a rájuk bízott földdarabot az újlipótvárosi ingatlanon.

A XIII. kerület első közösségi kertjét a Kárpát utcában tavaly júniusban adtuk át. A kerthasználók boldogan és aktívan gondozták a növényeket a tavalyi évben, és lelkesen láttak hozzá a munkához idén is.

A közösségi kertben a környezettudatos szemlélet alapvető. Zöldségeket, különféle fűszernövényeket termesztenek a lakosok, akik tavasszal örömmel kezdhették meg újra a munkát az ágyásokban.

A közösségi kertben idén tavasszal is gondozottak a parcellák, összesen 38 kerthasználó gondoskodik növényeiről a Kárpát utcai közösségi kertben. Az ágyások másfélszer két méteresek.

Az öntözést, a gyommentesítést, valamint a kerti és egyéb hulladékok összegyűjtését is a kerthasználók végzik. A szerszámok tárolására, a bérlők segítésére faház áll rendelkezésre a kerten belül.

Az első év tapasztalata, hogy a rájuk bízott parcellákat egész évben példamutatóan gondozták bérlőik. A legtöbben idén is folytatni kívánták a kertészkedést, a 38 kerthasználó közül 35 hosszabbított szerződést, és vállalta lelkesen a növények gondozását 2024-ben is.

Az idei évben tervezi megvalósítani az Országbíró lakótelepen új zöldterületi fejlesztését a XIII. Kerületi Önkormányzat. A beruházást a lakosok megkérdezésével készítettük elő. A környéken élők az elkészült koncepciótervek alapján úgy döntöttek, hogy közösségi kertet szeretnének látni az Országbíró utca 14. szám alatt.

 

Folyamatban van a Dráva utca zöldterületi megújítása, melynek kivitelezéséről képes beszámolót itt találnak.

A XIII. kerületi parkokról, játszóterekről ITT olvashat részletesebben.