Ügyfélablak

Közösségi kert létesül az Országbíró sétány mellett

AngyalZÖLD 3.0
Közterületek, parkolás

Az Önök megkérdezésével készítettük elő az Országbíró utca 14. zöldterületi fejlesztését. A társadalmi egyeztetés eredményeképp a beruházás részeként a tervezett park mellett közösségi kertet létesítünk.

A lakossági felmérésre összesen 135 szavazat érkezett elektronikus úton. Ezen kívül a helyszínen kihelyezett tájékoztató táblán is fogadtuk a véleményeket. A szavazók nagyobbik része a közösségi kert létesítését támogatta.

A  szavazás eredményeképp a lakossági igények figyelembe vételével közösségi kertet létesítünk. Így ezen a területen is lehetőségük lesz kertészkedésre majd a kerthasználóknak. A tavaly nyár elején megnyitott Kárpát utcai közösségi kert létesítésével a XIII. Kerületi Önkormányzat átadta az első kerületi közösségi kertet, melyre kifejezetten nagy volt az érdeklés és sokak számára okozott örömöt már a kertészkedés első évében.

Az Országbíró lakótelepen tervezett beruházás részeként összesen 1750 négyzeteméteres területen valósul meg zöldterületi fejlesztés a Béke tér közeli részen. A  helyszínen pihenőpark létesülhet, mely a terület kétharmadán kap helyet. A park jellegét a két szinten elhelyezett teraszok és az azokon lévő zöld blokkokba telepített bokorfák csoportos megjelenése határozza meg.

Az Önök kérését figyelembe véve a két szavazásra bocsájtott terv közül azt a változatot valósítja meg az önkormányzat, melynek eredményeképp közösségi kert létesülhet a park mellett. Így a területen a fejlesztés keretében várhatóan 32 kiemelt ágyást alakítunk ki. Az ágyások egységesen 1,5 méter szélesek és 2 méter hosszúságúak lesznek.

A fejlesztés az alábbi képen látható területen valósulhat meg. A koncepciótervet a jobb oldali kép mutatja.

Köszönjük minden résztvevőnek a szavazatokat és az értékes véleményeket.

Az Országbíró utcai komplex fejlesztés a területen található régi, rossz állapotú épületek bontását követően kezdődik meg.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.