Ügyfélablak

Halad az óvodafelújítás a Gyöngyösi sétányon – képes beszámoló

Beruházás, fejlesztés

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik a Gyöngyszem Tagóvoda felújítását, melynek keretében a Gyöngyösi sétány újabb gyermekintézményének teljes korszerűsítése valósul meg.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően a Gyöngyösi sétányon már megújult bölcsőde szomszédságában jelenleg is zajlik a kivitelezés. Ezúttal az óvoda felújítása van folyamatban, melynek köszönhetően Angyalföld és azon belül a Gyöngyösi sétány egy újabb gyermekintézményének átépítése valósul meg.

A kivitelezés különböző fázisairól készítettünk képeket, így láthatják, hogyan újul meg a Gyöngyszem Tagóvoda épületegyüttese.

A bontást 2022. szeptember második felében kezdtük meg, ez látható az első képen.

A belső bontások 2022. október közepére készültek el, ezt az állapotot mutatja a második kép.

Ezután következett a szerkezetépítés, aminek eredményeképp kívülről is látványos építkezés kezdődött a Gyöngyösi sétányon található intézmény területén. 2022 decemberére itt tartott a kivitelezés:

Ezután következett az épület déli részén az emeletráépítés, a főfalak, áthidalók építése.

Februárra itt tartottunk:

Két hónap elteltével az épület teljes egészében a főfalak elkészültek, a záró födém vasalás és koszorú vasalás megtörtént, párhuzamosan a földszinti falazás is elkészült.

Áprilisra értünk az alábbi képeken látható fázisba:

Májusban a födém és koszorú betonozás, attikafal vasalás következett – ez látható a bal oldali képen.

A külső vakolás, tetőszigetelés, külső nyílászárók elhelyezése júliusra készült el – ezt az állapotot mutatja be a jobb oldali kép.

A belső munkálatok – gépészet, elektromos szerelés, gipszkartonfal szerelése is megkezdődött. Nyár végére elért a munka egy újabb szakaszba:

A munkálatok tovább zajlanak.

Az 1400 négyzetméteres alapterületű gyermekintézmény 1981-ben épült előregyártott, vázpaneles szerkezettel. Ideiglenes bezárása előtt több mint 270 gyermek számára biztosította a mindennapi intézményi környezetet.

Az óvodaberuházás eredményeként az ovisok teljesen megújult épületbe költözhetnek vissza, ahol korszerű körülmények között, gyermekbarát szemmel kialakított épületben tölthetik majd napjaikat.

A XIII. Kerületi Önkormányzat idén is számos beruházást valósít meg. A legnagyobb szabású közterületi beruházás az idei esztendőben a Thurzó park kialakítása volt, melynek kivitelezését time laps videón is megtekinthetik. 

Intézményi beruházásaink sorában legutóbb a Göncöl utcai rendelő felújítása készült el.

További információkat a Beruházási híreink között találnak.