Ügyfélablak

Halad az Országbíró sétány parkfejlesztése – képes beszámoló

AngyalZÖLD 3.0
Beruházás, fejlesztés
Közterületek, parkolás

Képes beszámolónkban Önök is nyomon követhetik az Országbíró utca 14. szám alatti zöldterületi fejlesztés megvalósítását, melynek keretében 1750 négyzetméter területen létesítünk új parkot.

A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának köszönhetően jelentős zöldterületi fejlesztés valósul meg az Országbíró sétányon mellett. A Béke tér közeli részen összesen 1750 négyzetméteren létesítünk új zöldterületet, mely egyrészt funkcionalitásában, másrészt a kialakítás módja tekintetében is sokoldalú lesz.

Az Országbíró utca 14-nél intenzíven zajlik a kivitelezés. A XIII. Kerületi Önkormányzat egy új parkot tervezett ide, melynek részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak.

A munkálatokat megelőzően elbontottuk az itt található régi épületeket. A bontási munkálatokat képes beszámolóban mutattuk be Önöknek.

Így nézett ki a terület a bontást követően:

Az épület és alapjának bontása június második felében befejeződött. A kivitelezés első fázisaként a munkaterület altalajának cseréje történt meg.

A következőkben a zsaluzásra került sor, majd ezt követően a beton támfal kialakítása történt meg a parki részen.

A támfal elkészültét követően a termőtalaj terítése és az ültetés volt a következő fázis.

Miután a termőtalaj helyére került, következhetett az öntözőrendszer kiépítése, mely a teljes zöldfelület belocsolására alkalmas.

Ezután elkezdődött a beültetés, a területet évelők és cserjék diszítik majd. A beültetett felületeken mulcsterítést végeztünk a megfelelő mikroklíma kialakítása érdekében, mely a növények fejlődésének kedvez, segít a vizet megőrizni.

A közösségi kert ágyáskereteinek kihelyezése volt a következő fázis, hiszen a területen egy 32 ágyásból álló közösségi kert nyílik meg szeptemberben. Közben a növényesítés nagy részben megtörtént.

A kisház kihelyezése augusztus 14-én megtörtént. Ebben lesz lehetőségük a kerti szerszámok tárolására a kerthasználóknak. Az ágyások kihelyezése befejeződött, a termőtalajjal feltöltésével ezek elkészültek.

A következő fázis a kerítés telepítése és a parkbútorok kihelyezése lesz.

A kivitelezés a végéhez közeledik, várhatóan szeptember elején kész lesz a XIII. kerület legújabb zöldterülete.

 

Egyéb zöldterületi fejlesztések a kerületben

 

A beruházáshoz kapcsolódóan elkészült az Üteg utcai kutyafuttató felújítása, melyet Ilyen volt – ilyen lett rovatunk keretében mutattunk be Önöknek.

Amennyiben észrevétele, kérdése van, itt megteheti.